home to blog DN1 nu e autostrada

DN1 nu e autostrada

Ma chinui sa ii inteleg pe astia care circula pe DN1. Sunt doua tipuri de soferi, aia care circula sub limita legala si aia care circula cu mult peste limita legala.

Nu pot sa inteleg, cum sa circuli cu 50 la ora pe un drum care iti permite sa mergi cu 70 la ora in localitati, sau cum poti circula cu 80 la ora in afara localitatii, atat timp cat limita e 100 km/h pe drum national.

Pe langa asta imi plac oamenii care merg cu 50 la ora, dupa care tzashnesc de pe banda 1 depasind sau pur si simplu incercand masina, ca apoi sa revina la locul lor. Bineinteles toate astea se intampla fara sa se asigure.

drumul national 1
Pe langa astia sunt aia care cred ca DN1 e autostrada si ca limita oriunde e de 140 km/h ca nu merg cu mai mult, dar nici cu mai putin de atat. In schimb, in categoria astora sunt si unii care merg cu viteze mari o oarecare bucata de drum, dar la un moment dat intra pe un drum laturalnic.

Pericolele publice sunt aia care ies de pe drumuri laturalnice, mergand dupa aceea cu 20 km/h vreo cateva sute de metri. Ma, daca nu te tine masina sau daca nu vrei sa accelerezi mai bine nu iesi pe drum, sau stai pe banda 1, nu in mijlocul strazii.

Pe langa asta sunt aia care nu se uita, nu se asigura, sau mai rau franeaza cand li se pare lor ca zboara o musca in mijlocul strazii. In schimb pe ploaie e foarte periculos, pentru ca pe langa toate astea spuse mai sus, apare si lipsa vizibilitatii.

14 thoughts on “DN1 nu e autostrada

 1. gresesti, piticule!
  legea te obliga sa circuli pe banda cat mai din dreapta isponibila si sub limita de viteza impusa pe acel sector de drum.
  daca mergi pe prima banda cu 30kmh e legal atat timp cat pe banda 2 sau 3 are loc lumea sa te depasesca. la urma urmei poate mergi incet din cauza conditiilor meteo sau poate sa nu se agite berea si sa nu faca spuma 🙂
  daca altul merge cu 140 o face pe propria raspundere, se supune riscului de a fi amendat, iar tu te dai la o parte de pe banda a 3-a si ii faci loc pentru ca legea te obliga sa mergi pe banda 1.
  nu trebuie sa te enervezi cand trebuie sa depasesti unul care merge mai incet decat tine pe banda ta si nici sa te simti complexat cand altul te lasa intr-un nor de praf cu ai lui 300 cai putere.
  se vede ca n-ai avut parte de trafic urban/autostrada occidental. e atat de mult calm si bun simt incat ai sa ramai foarte surprins…

 2. DN1 nu e cea mai buna sosea din tara, dar e cea mai rulata. De-aia se intampla si multe accidente. Care accidente nu se intampla neaparat din cauza celor care merg cu 140 km/h sau mai mult, ci idiotilor care nu-s atenti. Daca ai masina buna si esti atent poti evita accidente si la viteze mari ( si nu vorbesc aici de inconstientii care merg cu 150 km/h,se baga in depasiri fara sa aiba vizibilitate la 10 m – ca sunt si kamikaze din astia – si nu inteleg cum de a aparut un tir de dupa curba exact in fata lor 😀 ).
  Am vazut accidente urate la 60km/h cu raniti grav si am vazut si accident evitat la 120 km/h pt. ca soferul era pe faza si l-a vazut pe idiotul care a tras de volan pe banda 2 fara sa se uite in oglinzi. Cateodata stai sa te gandesti la glumele alea cu femeile care au oglinzile la masini doar ca sa se rujeze, dar ce explicatie sa dam barbatilor care uita ca au oglinzi…punct.?!!!!
  A propos….sunt femeie…merg cu 180 atunci cand pot si imi permite drumul…am carnet de 12 ani…si n-am avut nici un accident pana acum….dar am evitat cateva….si sunt un sofer care-i injura pe cei care dorm pe banda a doua a DN1…:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: