home to blog Distractia cu drepturile de autor

Distractia cu drepturile de autor

Sunt curios daca statul luna asta ii va amenda pe toti cei care nu isi depun declaratiile de drepturi de autor cu cate 5.000 de lei fiecare. Asta ca sa fie totul bine si frumos.

Mai mult decat atat sunt curios care sunt cozile de la ghiseele unde se depun drepturile astea. BTW, unde pulamea se depun astea ca nimeni nu stie nimic.

Ce e aia CNSAS? Unde are sediul, cu cine ma duc sa vorbesc?

Ce e aia ANAF? Ce vor ei de la viata mea?

Unde se platesc pensiile si somajul, la casa de pensii si la agentia de somaj?

Nu de alta dar sunt atatea institutii publice inutile, incepand cu ANAF si terminand cu alti functionari care doar plimba hartii. Si o data chestia asta facuta cat se plateste statului? Ce se intampla daca platesti mai mult sau mai putin? Cine tine contul si urma acestor bani? Ce se face cu ei mai departe?

O veste imi zice ca nu se incaseaza bani. In schimb, ati fost sa platiti impozitele pe drepturi de autor? Da? Unde, ce ati facut? Nu, de ce?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 thoughts on “Distractia cu drepturile de autor

  1. Conform legii, se platesc personal in 3 locatii: casa de pensii, casa natioanala de sanatate si la biroul teritorial de munca. Se platesc in resedinta de sudet unde domiciliezi in buletin:)…Se completeaza niste tipizate, care nu se stie de unde se pot procura:)…si totul pana maine:)

  2. Hai sa iti zic una tare : ma suna o tipa super disperata acum 5 minute pe mobil sa imi spuna de noua ordonanta 58/2010 si cum trebuie sa depun eu toate declaratiile astea si ca ea ma ajuta. Este vorba de o firma din fata registrului comertului. OAre de unde o avea femeia asta mobilul meu ?

  3. Interesati-va de legi, cica exista o lege mai veche care e inca valabila si nu poate fi anulata de codul fiscal modificat. Se pare ca pe drepturi de autor anumite taxe din cele cerute acum NU se platesc!

  4. mda. eu ca pfa cu sediul in pitesti, sunt super-fericita, dat fiind ca azi am aflat de necesitatea depunerii acestor declaratii. am reusit sa comunic cu cei de la somaj -mi-au raspuns pe mail in 10 minute, bravo lor! – care mi-au confirmat adresa postala unde sa trimit declaratiile si un cont bancar unde sa platesc contributia. dat fiid ca e cea mai mica suma de plata si ca la pensii si sanatate contribui lunar, respectiv trimestrial cu o suma decenta, zic eu, atat am sa trimit. o porcarie, oricum, mi-e greata, vrei sa muncesti si nu poti…

  5. Si cea mai tare chestie este ca pentru a plati toate cacaturile astea, la unii dintre noi ne baga firmele banu’ in cont si noi mergem frumusel, ca popandaii si ii depunem. Eu intreb: De ce trebuie sa platesc de doua ori la somaj, sanatate, etc, daca mai am si carte de munca si platesc deja? Fuck of…Merg pe mana lui Arhi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.