Share
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  9
  Shares

Clar mi-am luat-o. Nu pot decat sa ii urez sa moara in chinuri. Cum? Vedeti mai jos.

Ce vedeti in fata e un bancomat ce pare a fi al bancii Transilvania. In realitate el are instalat dispozitiv de clonare al cardurilor. Cum aflam asta? Pai simplu, daca e noapte vezi ca in spatele lui clipoceste lumina de la cititorul corect de la Banca Transilvania.

 

Altfel dispozitivul asta citeste automat toate datele de pe card. Numar, CVV2- ul si pinul daca este introdus. Ce poate face mai departe? Pai nu mare lucru, decat sa extraga toti banii de pe card. Nu stie cati sunt, dar poate incerca. Sau poate clona cardul asta folosind un MSR206 🙂

Mi-am blocat cardul. Acum sa vad cand ajung la Banca Transilvania sa-mi fac altul.

Nu am sunat la politie. Pai de ce sa ma leg singur la cap daca nu ma doare incercand sa le explic astora de ce stiu ce e ala de clonat carduri.

 

UPDATE:

Am fost contactat de Banca Transilvania sa modific acest articol pentru ca le aduce prejudicii de imagine. Nu numai lor, eu am cardul blocat si azi am alergat ca sa imi transfer banii de acolo. Printre altele cei de la Banca Transilvania mi-au comunicat ca au verificat bancomatul ala si ca ar fi corect. In schimb ei zic ca acolo ar fi un dispozitiv de anti skimming, dar la o cautare pe google eu vad ca arata altfel.  Si la o alta Banca Transilvania din acelasi oras, bancomatul arata normal, cu dispozitivul anti skimming asa cum il stim cu totii.

A se nota lumina verde si fanta prelungita a bancomatului pentru a face imposibila montarea de skimmer.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

29 Responses

 1. Banca Transilvania

  Problema sesizata nu exista, ATM-ul la care va referiti, aflat in localitatea Alba Iulia, a fost verificat. Lumina intermitenta la care faceti referire este un indiciu ca bancomatul este functional. ATM-urile bancii sunt prevazute cu sisteme de monitorizare si supraveghere, pentru siguranta banilor clientilor.

  In ceea ce priveste acest subiect, ati fost deja contactat de o echipa a bancii, inclusiv pentru reemiterea cardului. Va multumim pentru cooperare.

  In cazul in care, si pe viitor, aveti intrebari sau nelamuriri referitoare la produsele noastre, sau la serviciile si oferta BT, Serviciul de Call Center este la dispozitia dumneavoastra. Numarul de telefon este 0264 30 8028 (BT), apelabil din orice retea, inclusiv international.

  Reply
 2. vetanase

  Pana la urma a fost sau nu
  dispozitiv de clonare? Asta de sus este
  chiar mesajul bancii ?

  Reply
 3. h3llspawn

  Daca tot ai dat alarma , ar trebui sa fii mai explicit Cristi , sa iti faci “datoria de cetatean” he he ( Diana tu chiar te-ai auzit?” 🙂

  Reply
  • Diana

   @h3llspawn:Yep…m-am auzit!E ceva gresit in asta? Sau cetatenii nu au obligatii…doar drepturi?
   Probabil ca realitatea ta este cu fundul in jos,in cazul in care crezi asta! 😀
   @Piticu: este interesanta reactia celor de la BT. So…cine are dreptate?

   Reply
 4. Zodrac

  Trebuie să iau lecţii şi să am grijă, dar am un pic de noroc pentru că am card ING şi la ei bancomatele sunt altfel.

  Reply
 5. h3llspawn

  Stai bre D , nu te ofensa , eu ziceam doar de expresie ” datoria de catean ” ….. suna ..comunist asa … 🙂

  Reply
  • Diana

   @h3llspawn : Nu m-am ofensat bre:) Daca nu-ti place “datoria de cetatean” sa-i zicem “datoria civica”…sau si mai bine lol”civic duty”!:)

   Aia cu verificatul bancomatului pica…Daca a fost sa fie ceva acolo…fuse fuse si se duse :))Se stie ca romanii sunt campioni la skimming!

   Reply
 6. Doru

  Piticule, acuma si tu esti figura… Recunoaste ca te-ai inselat si ca ai apucat sa arunci piatra spre BT pe blog, pe Twitter si pe unde ai apucat si tu.

  Asa ai reactionat de parca ai fi ramas fara bani. Chiar si asa nu iti dadeam dreptate cu reactia / refularea asta a ta, care chiar nu a dus nicaieri. A fost un zvon si atat.

  Reply
 7. Stefan

  Mie nu-mi pare nimic dubios din poze, arata ca un model vechi de bancomat fara mot din-ala verde anti-skimming.
  Ca metoda de protectie eu o folosesc pe aia standard: imi acopar mereu mana cu care tastez PIN-ul.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.