home to blog Disk de laptop

Disk de laptop

Am un disk de laptop din noembrie 2004 (hehehe, era in verva atunci) care nu mai vrea in DMA mode. Sta in PIO la fel ca la subiectiv. In schimb, al meu a si clantzanit de cateva ori. Stiu ca e vechi si ca i s-a cam dus timpul, dar inca ma gandesc, daca e normal sa i se fi dus timpul … sau … daca l-as reinstala ar merge. Am windowsu pe el din mai 2005 😛

Cred ca d-asta l-as mai tine 🙂

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

8 thoughts on “Disk de laptop

 1. cauta la mine “resetdma”, ca am pus la download fisierul ala de-ti reseteaza dma-ul. ar trebui sa iti mearga. mie iar mi-a sarit din udma5 in pio, da’ de data asta nu mai functioneaza. nu stiu de ce, probabil pentru ca l-oi fi folosit de prea multe ori pina acu’ 😛 sau poate pentru ca am placa de baza noua, habar n-am. oricum, intrevad un reinstall de win.
  oricum, incearca softul ala, ar trebui sa mearga la tine.

 2. da jos driverele de la hdd controller + reboot. apoi te uita de dma iar….am mai patit loong time. eventual poti da remove la driverele de la hdd si all hdd controllers si vezi.

 3. ;))

  Faza cu DMA si PIO sa zic ca poate o mai rezolvi cu un update de firmware… dar aia cu clantanitzul mai mult ca sigur o rezolvi cu un ciocan :))

  Se gasesc de cumparat slim-uri!:D

  Asta ca sa scapi de chinuiala mai repede si mai elegant… daca ai cu ce!? Nu sunt foarte scumpe avand in vedere ca, componentele s-au ieftint in utima perioada de timp.

  Succes!

 4. faza cu clantanitul in general apare din cauza de alimentare necorespunzatoare, si in general are ca rezultat coruperea sectorului 0 al hdd-ului, ceea ce e atat de grav incat ecomandarea mea ar fi un backup RAPID al datelor… ca nu te mai tine mult

 5. 🙂 las ca stiu cum e cu backupul 😛 si clantzane doar cand are el chef, si da … nu trece de pio 😉 o sa incerc diseara cu deinstalat idee drivers, dupa care cu reinstall de windows dupa care … cu aruncat pe geam 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: