home Idiocracy, news Diplomatul rus şi tradiţionalele istericale româneşti

Diplomatul rus şi tradiţionalele istericale româneşti

Trăim ca să ne isterizăm sau ne isterizăm ca să trăim?

Dacă accidentul rutier ar fi fost produs de un cetăţean român, muncitor într-o hală, cu un salariul minim, ar fi fost prezentat cel mult într-un jurnal TV, iar dacă autorul accidentului ar fi fost beat poate ar fi rulat un sfert de zi. Nimic mai mult, e un accident banal.

Dar prezenţa unui diplomat al coanei Rusia a transformat banalul “subiect” în mândru deschizător de jurnale de vreo trei zile încoace. Ne-am isterizat şi arătăm Rusiei tot ce avem sub fustă, ba în faţă, ba în spate, şi dacă ar fi după unii, l-am lua de guler pe oficialul rus, l-am duce în piaţa Victoriei şi i-am tăiat gâtul. Aşa merită nenorocitul dracului, ne lamentăm, gândindu-ne că trimis la mama lui acasă va scăpa basma curată. Îl urâm pentru că nici măcarn-a suflat în fiolă după accident, deşi suntem conştienţi că dacă şi noi am avea o legitimaţie am flutura-o şi la coadă la supermarket.

MAE a trimis o cerere Rusiei de ridicare a imunităţii diplomatului respectiv. E singurul mod în care au putut reacţiona autorităţile noastre, că dacă n-ar fi făcut-o multe s-ar fi scris.  Că nu i s-a ridicat imunitatea, să fim serioşi, nici noi nu i-am ridicat-o în 2009 ambasadorului român în Singapore care a fost implicat într-un accident rutier similar. Ştiu, România, buricul Terrei.

În tot acest scandal, uităm să ne reamintim câţi şoferi de-ai noştri, care au omorât copii, femei, bătrâni pe trecerile de pietoni, au scăpat cu o condamnare cu suspendare.

Şi atunci unde-i controversa? Nici una, doar că nouă ne place să ne isterizăm.

One thought on “Diplomatul rus şi tradiţionalele istericale româneşti

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: