home to blog Digital tv pe RCS-RDS

Digital tv pe RCS-RDS

Pentru ca sunt inca in teste si pentru ca acum am aflat ca sunt de vreo luna in functiune (la naiba si am ratat olimpiada, dar da in continuare TVR HD reluari la curling feminin), iata cum se gasesc canalele digitale pe RCS:

Va trebuie un televizor sau un Tv tunner care sa stie de DVB-C, in care selectati la tara Suedia (ca deh, de aia suntem romani), ii dati sa caute pe Cablu si ii selectati cautare full. In Bucuresti trebuie sa gaseasca 99 de canale digitale, 6 posturi de radio si restul de canale analogice la care sunteti abonati. Nu puteti schimba locul canalelor digitale, drept urmare ProTV va fi pe canalul 66, OTV pe 1 si Realitatea TV pe 67. Nu puteti schimba nici ora televizorului digital, dar din fericire aceasta este data aproape corect de catre furnizorul de cablu. In schimb va puteti bucura de programul tv(acolo unde acesta este anuntat de catre televiziuni ), dar si de calitate superioara de sunet Dolby pe HBO sau stereo pe alte canale.
Cum versiunea asta e de teste de la RCS, ne asteptam ca la finalul testelor sa scoata canalele, sa ceara cartele sau coduri de vizualizare. Pana atunci, happy TV. Da, au si Private Spice.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

87 thoughts on “Digital tv pe RCS-RDS

 1. Salut,

  Eu am un LG LH3000 si un monitor TV Samsung P2370HD si sunt din Iasi. La ambele am prins canalele digitale RDS (Samsung setat pe Spania si LG pe —-). Initial mergea si Private Spice, dar acum e codat. La fel si Cinestar, Actionstar, etc. Insa a ramas HBO si HBO Comedy.

  Bafta!

 2. Am tv-ul Sony KDL-32V5500 si sunt abonat la Rds in Iasi. Are tunner DVB-T si DVB-C. Dupa ce dau cautare pentru posturile digitale imi apare doar numele postului scris pe fundal negru cu mentiunea “programul selectat nu poate fi afisat”(in total imi gasete 102 canale dar pe fundal negru). Am dat “cautare totala” si pentru tara “Romania”. Dupa aia am ales si tara “Suedia”, dar tot degeaba. Mai am si un tv Samsung si acesta prinde fara probleme posturile digitale. Are cineva vreo idee care ar fi problema? De ce imi apare doar numele programului pe fundal negru?

  1. bănuiesc ca e din cauza ca rcs nu transmite și NIT-ul. Asa se comporta sony-urile in acest caz. Celelate tunere dvb nu au probleme.

   1. Ok. Mc de raspuns. Acest raspuns l-am primit si pe alt site. Sa speram ca cei de la Rds vor remedia problema.

   2. Am citit pe un forum ca in Cluj se prinde pe tv-ul Sony KDL-32V5500 posturile digitale. Dar asta din februarie. Eu sunt din Iasi, dar nu prind nimic cu toate ca am facut update la firmware ultima veriune din martie. Am shimbat si tara Suedia, Germania, dar tot degeaba.

   3. Ca sa intelegeti, digitalul de la RDS e inca in teste. Chiar daca au dat cartele si cutiute la oameni nu e final, ca nu au scos abonamentele pe piata pentru public.

    Asa eu pot sa-mi bag cartela direct in televizor, n-am nevoie de cutiutza 🙂

   4. Detaliază te rog, cum bagi cartela direct în TV? Eu știu ca îți trebuie un CAM pe care il bagi in tv, iar in cam bagi cartela. Numai ca CAM nu-i, ca RCS foloseste niste STB-uri customizate, si nu exista si CAM-uri customizate in acelas mod. Adica nu exista nici un CAM care sa se pupe cu cartelele de la RCS.

 3. Eu am un Samsung luat din noiembrie anul trecut si sigur are dvb-c dar nu prind nimic si am cautat pe o gramada de tari.intrebarea mea este daca aceste programe digitale se prind doar pe abonament extra sau se prind si cu baza?Am vazut la rcs ca daca vrei canale digitate trebuie sa ai cel putin abonament extra.

 4. Am un le32b350,in manual scrie ca are si dvb-t si dvb-c dar pe site-uri nu e specificat si dvb-c-ul cum nu e specificat nici la alte modele.

  1. Da asa e. Pe multe situri nu apare ca tv-urile au si DVB-C. Cel mai bine e ca inainte sa cumperi un tv sa downlodezi manualul de utilizare.
   M-am uitat in manualul tau de utilizare si uite ce scrie:
   “Funcţionalităţile legate de televiziunea digitală (DVB) sunt disponibile numai în ţările în care sunt transmise semnale terestre
   digitale DVB-T (MPEG2 şi MPEG4 AVC) sau în care există acces la un serviciu de televiziune prin cablu compatibil DVB-C
   (MPEG2 şi MPEG4 AAC). Consultaţi distribuitorul local asupra posibilităţii de a recepţiona semnale DVB-T sau DVB-C.
   2. DVB-T este standardul consorţiului european DVB pentru transmisia semnalelor TV terestre digitale şi DVB-C este standardul
   pentru transmisia semnalelor TV digitale prin cablu. Cu toate acestea, anumite funcţii distinctive, cum ar fi EPG (Electric
   Program Guide – Ghid de programe electric), VOD (Video on Demand – Video la cerere) şi altele, nu sunt incluse în această
   specificaţie. Prin urmare, acestea nu sunt disponibile în prezent.
   3. Deşi acest televizor se conformează celor mai recente standarde DVB-T şi DVB-C [august 2008], compatibilitatea cu
   transmisiile digitale terestre DVB-T şi prin cablu DVB-C viitoare nu poate fi garantată.
   4. În funcţie de ţara/regiunea în care este utilizat acest televizor, anumiţi furnizori de televiziune prin cablu pot percepe o taxă
   suplimentară pentru un astfel de serviciu şi vi se poate solicita să vă daţi acordul asupra anumitor condiţii legate de prestarea
   serviciilor.
   5. Este posibil ca anumite funcţii de televiziune digitală să fie indisponibile în anumite ţări sau regiuni şi ca DVB-C să nu
   funcţioneze corect cu anumiţi furnizori de servicii prin cablu.
   6. Pentru informaţii suplimentare, contactaţi centrul local de asistenţă pentru clienţi Samsung.”
   Ma gandesc ca e posibil sa nu fie compatibil RDS-ul cu tv-ul tau. Dar asta e o ipoteza. Eu am un monitor Samsung cu tunner digital si prind posturile digitale pe RDS. Din cate am auzit pe Samsung cu DVB-C se prind posturile digitale de la RDS.

 5. Exact asta am citit si eu in manual si mi-a confirmat si un prieten de-al meu care lucreaza la Media Galaxy de unde l-am si cumparat la recomandarea lui ca sigur are dvb-c .Maine schimb abonamentul pe extra si revin cu un post sa zic daca asta era problema.

  1. nu trebuie sa schimbi abonamentul pe extra. Trebuie sa prinzi default. Eu am cel mai mic abonament si pe DVB prind tot.

   Anyway, reteaua RCS e nationala, deci nu ai in vreun oras alte programe pe care in alt oras nu le ai, nu le da voie CNA-ul. Asta daca nu cumva tu ai alta retea acolo decat RCS (care n-a fost RCS inainte) – ex: Iasi, Airbites, care sa fie separati de reteaua nationala RCS.

 6. Nu stiu cum e la alte tv-uri dar eu nu am nici o optiune sa-l mut de pe cablu pe antena si nici scanare full sau complete.Eu fac asa: selectez tara Finlanda pe canal digital-dau cautare automata-cablu(exista cablu sau antena)-canal digital-cautare-si atat.si nimic pe nici o tara :)Plus ca sa gasesc Finlanda a trebuit sa intru in meniul de service ca sa schimb regiunea de pe EU pe ND parca.

 7. Salut am un lg 42 lh3000 si cablu la rds cam cate posturi digitale pot prinde,abonamentul e ala cel mai varza ma rog ca nu prea ma uit eu la tv.
  Mi am luat si o antena cand am luat tv ul si cu ai prind doar vreo 5 posturi digitale.
  din ce am citit paci am desdus faptul ca trebuie sa il setez pe Suedia.
  Eu pe alte forumuri am vz ca trb pe Filanda dar cu aia prind 0 posturi digitale.

  1. fara antena, pe cablu. ai televizor ca al meu:) uite-te la meniu sa ajungi la fel 🙂 uite-te in pozele de mai sus 🙂

   si pe antena tre sa prinzi 11 digitale free to air 🙂

  1. Bai frate eu nu ma mai joc:) numai eu nu prind nimic dar o sa ma mut pe extra asta fiind ultima speranta.
   Dau pe Finlanda,Suedia,cautare automata,aleg cablu,digital tv,cauta si nimic.Cineva care lucreaza la RCS mi-a zis ca numai pe extra merge.Posibil sa fie asa in oras la mine?Toti caare ii cunosc si prind sunt pe extra iar eu pe baza+.

  1. le poti da skip :D) pe LG-ul tau nu le prea poti sa le muti ca nu trimite RCS-ul ce trebuie pe cablu.

   Dar foloseste cu incredere butonul LIST de pe telecomanda ta, dar si butonul GUIDE, dar si butonul INFO 🙂

 8. Da ms pt raspuns oricum eu nu ma uit la tv doar daca e vreun meci ceva,e pentru parinti 🙂 chesti mistho e ca prind hbo si multe alte programe care nu le prindeam inainte : axn sfi disc sfi etc.Mai am 2 tv ur unu in camera si unu in bucatarie dar alea sunt dale cu tub si no sa prind ce prind pe HDTV ever 🙂
  Frumos blog ; mi a placut faza cu cersetorul la metrou e epica :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: