home to blog Digi News are Quantel pentru televiziune

Digi News are Quantel pentru televiziune

Am avut ocazia sa testez anii trecuti unul din cele mai complete, performante si bune softuri de automatizare tv. El se cheama Quantel, e folosit in Anglia de Sky News si integreaza intr-un singur sistem toate solutiile de transport si editare a materialului video. Partea buna in jucaria asta e ca desfiinteaza mare parte din posturile de montaj, lasand reporterii tv sa isi faca singuri materialele intr-un sistem de editare de baza (cut, cut, sincron, beta, cateva efecte). Bineinteles pentru chestii complicate cu muzica, subtitrari si alte nebunii ar fi oarecum nevoie de ceva montaj dedicat. Dar softuletul e extraordinar de rapid, bazandu-se pe metadata fiecarui material video.

Cand m-am jucat cu el am invatat atunci ce inseamna televiziunea digitala, unde si de ce trebuie sa dispara casetele video, ce inseamna sa salvezi un material video si in secunda imediat urmatoare sa apara pe post, fara probleme de transfer sau de codare.

Eh, de ce ma bucur de asta? Pentru ca Digi tv l-a cumparat. Tin sa zic ca pretul nu e deloc mic, undeva la sase zerouri numai solutia tehnica, stocare si software – in lire sterline. Dar cu asta vor face televiziune fara sa ii doara capul si fara sa se planga ca nu merge un material sau ca asteapta dupa montaj sau ca nu e gata stirea sau ca nu s-a transferat inca. Hai ca se poate sa avem si noi televiziuni in Romania. Incepem incet, incet si dezvoltam.

Si pentru ca softul a fost cumparat abia acum o luna, integrarea si instalarea lui dureaza ceva timp. Asta ca sa stie si magnificile bloguri de media si alte tampenii scrise la comanda de ce “intarzie” lansarea televiziunii respective.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

15 thoughts on “Digi News are Quantel pentru televiziune

  1. Acum, dacă ar avea şi conţinut care sa nu fie targetat spre tigani si reduşi mintal, am putea zice ca.avem televiziune în România.

  2. Mişto achiziţia, era şi timpul să crească un pic calitatea în producţie şi administrarea conţinutului.

    Mă întreb cum se va reflecta asta în expunerea de beneficii către consumatori.

    1. imagine clara la tv, fara drop-uri, fara baga caseta aia, fara momente aiurea,

      hm! teoretic nu vezi ceva in plus, dar aia care fac treaba in spate sunt mai eficienti

  3. ŞASE ZERO-URI înseamnă minim 10 milioane de lire sterline. refuz să cred că au investit atât numai într-un sistem, fie el şi mama tuturor soluţiilor integrate de editare text-imagine… pe bune, cât costă, de fapt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.