home to blog Diferenta dupa 23 august

Diferenta dupa 23 august

Sa va spun o poveste auzita de la tata, care a trait 23 august 1944 si era suficient de mare atunci incat sa fie constient. Avea 10 ani.

Pe vremea “ocupatiei” germane din timpul celui de-al doilea razboi mondial lucrurile erau dragute in Maramures. Nemtii venisera, isi instalasera corturile, se cazasera la localnici si ii protejau pe acestia. Tata imi spunea ca militarii nemti mergeau duminica la biserica, cumparau mancare, intrebau daca se poate sa taie vreo gaina din curte sa manance si isi descaltau bocanii cand intrau in casa. Mai mult decat atat faceau curat dimineata dupa ce se trezeau.

Dupa evenimentul 23 august, au venit rusii. Astia … alcoolisti. Erau mai tot timpul beti, bateau pe oricine prindeau in cale, furau tot ce le pica in mana, nu ii interesa de nimic. Mai mult decat atat se distrau alergand si impuscand gaini prin curte.

Noi am ramas cu rusii, de ce oare nu stiu?  Mai mult, acum ne dam americani si civilizati, in schimb tare ma astept ca o sa ne luam o corectie frumoasa pentru ca vociferam atunci cand nu trebuie si fata de cine nu trebuie in politica noastra externa.

Base, cum e sa pupi cur de american? Nu mai e buna vodca ruseasca? Vezi ca rusii fac urat la bautura.

8 thoughts on “Diferenta dupa 23 august

 1. […]intrebau daca se poate sa taie vreo gaina din curte sa manance […].
  Pe langa asta le plateau. Plateau tot ce consumau, dadeau dulciuri copiilor pe care ii intalneau …si asa mai departe.

  Iar rusul, cand voia o nuca din pom, dadea cu grenada la radacina pomului ca sa cada sa poata sa-si satisfaca pofta linistit.

  multa _|_ rusilor si comunistilor (si neocomunistilor)…

  Cum iti explici ca ardealul mai pastreaza ceva din manierele imperiului Austro-Ungar.
  Austriecii, neam germanic, super oameni.

  “COMPANIE RUSEASCA
  Ai doua vaci. Le numeri si afli ca ai 5 vaci. Le numeri din nou si afli ca ai 42 de vaci. Le numeri din nou si afli ca ai 12 vaci. Te opresti din numarat vaci si deschizi alta sticla de vodka.”
  sursa: http://herb4free.yack.ro/?p=28

 2. Prietene, rusii la ultimele intalnirii s-au prezentat foarte bine, chiar nesperat de bine fata de ratati de americani.

  Chestia cu vodca ruseasca in plan politic mi se pare un subiect resapat cum e si gluma cu Vacaroiu si vodca(Vacaroiu care din cate stiu eu nu mai bea de ceva timp).

  Si apropo de ce te superi asa de tare pe presedintele pe care l-ai votat cu 2 maini si l-ai laudat cat de tare ai putut? Politic vorbind chiar daca nu-l sufar pe om in sine, s-a comportat destul de okey la conflictele care s-au tot iscat in balcani. Daca ne scapa usor usor si de jugul americano-european incep chiar sa simpatizez cu el.

 3. Mai bine te-ai întreba de ce mulţi preferă să-l înjure pe american decât pe rus. Pt că oamenii sunt curve şi depind financiar şi politic mai mult de ruşi decât de americani. Dacă ruşii spun mâine “vă fut în gură, nu vă mai dau gaz”, juma’ de Europă s-a căcat instantaneu pe ea de frică.

  Scuze pt limbaj, dar asta e realitatea. Jos Coca-Cola, sus Pepsi! Jos McDonalds, sus Burger King! Nu sunt tot giganţi americani? Ba da, dar Pepsi s-a dat la schimb cu vodcă pe vremea Războiului Rece, iar Burger King nu e aşa cunoscut aici. Bush e idiot, Putin…nici o vorbă despre el. Să mai arăt că rromânii simpatizează de 18 ani cu ţările susţinute de vecinul de la est? Unde-i echitatea?

  Cât despre “marinel”… Ce te poţi aştepta de la poporul PrOTV-ist?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.