home to blog Despre Phishing si fraude pe Facebook

Despre Phishing si fraude pe Facebook

Adineauri am primit pe messenger de transferat un fisier de la o persoana care nu era in lista mea. Din obisnuinta am inchis fereastra fara sa ma uit exact, in schimb messengerul a afisat erori de javascript si interpretare. Ceea ce nu se intampla nici macar rar. De unde trag concluzia ca exista posiblitatea sa pui un cod anume in fereastra de messenger care sa ii dea acestuia un alt cod decat cel dezvoltat. Aici ma gandesc la toate pozele, embedurile de youtube si altele care apar in fereastra de chat.
De fapt, a mai aparut, iata:

 

Pe langa asta, am inteles ca s-a dezvoltat phishingul pe Facebook. De altfel e si normal. Suntem 3 milioane 800 de romani acolo si vreo 800 de milioane de conturi active la nivel mondial. Si mai e un motiv, Facebook se listeaza la bursa la anul. Drept urmare orice cont de pe Facebook valoreaza bani, pe langa potentialul de spam.


 

11 thoughts on “Despre Phishing si fraude pe Facebook

 1. Aș zice mai degrabă că-i din cauza faptului că YM are un client mizerabil, bloatware. Cred că am vreo 7-8 ani de când nu mai uzez clientul de la Yahoo și n-am avut nici o problemă de genul ăsta vreodată.
  Cât despre phishing, well, ăla care-i îndeajuns de fraier încât să dea click pe un link înainte să se uite unde duce și își mai și lasă datele de login acolo merită ce i se întâmplă. Știi bancu’ cu Duhul apelor, nu ?

  1. Pe scurt că-s la clasa de CCNA,

   O blondă înoată în mare, apare la un moment dat din apele înspumate ale mării un cap bărbos. Blonda se sperie dar apariția îi spune c-o voce gravă că-i “Duhul apelor” și îi va împlini 3 dorințe cu condiția ca și blonda să-i îndeplinească lui o dorință. Asta acceptă. Prima dorință : “Vreau o vilă cu 3 etaje la Predeal” Duhul pocnește din degete, “te așteaptă la țărm, pe plajă cheile de la vilă”. A doua dorință “Vreau un BMW decapotabil”. Iar pocnește din degete, “te așteaptă pe plajă cheile și mașina parcată”. A treia dorință “Vreau un bărbat frumos și bine dotat numai pentru mine”. Ăsta pocnește din degete “te așteaptă cuminte pe locul din dreapta al mașinii”. “Acum e rândul meu, nu vreau decât un sex oral”. Blonda bucuroasă de afacere prestează cu talent și se îndreaptă apoi rapid înotând spre țărm. Din spate “Duhul apelor” strigă spre ea, “Auzi, dar tu fată mare mai crezi în duhul apelor ?”

 2. Cristi nu e o eraore de javascript nu e din cauza bloatware.
  Cristi id-ul acela a fost generat automat de catre un programel numit Y!Disruption.
  Cineva a vrut sa iti dea crash la mess,sa te flodeze sau sa iti schimbe statusul fara voia ta prin intermediul programului ce trimite un Iframe direct catre tine,iar acesta este acceptat automat de id-ul tau.
  Daca vrei sa vezi programul este pe internet sau ti-l trimit eu,numai sa imi dai un mesaj pe facebook( Platon Iulian).
  Te poti proteja de Y! Disruption incepand de astazi cu ajutorul noii versiunii de yahoo messenger 11.5 care adauga automat spam-urile de pe messenger la ignore list. Sper ca v-am ajutat pe cei cu probelemele de messenger,cauza repet din nou Y! Disruption. Instalati chiar acum Yahoo Messenger 11.5.
  Toate cele bune.

 3. Primisem si eu aceeasi eroare chiar ieri si mi s-a schimbat automat statusul, desi nu am acceptat nimic de la userul respectiv, iar acum vad in lista mea 2 persoane care au niste statusuri care 100 % nu si le-au pus ei.Am incercat sa le zic, dar vad ca nu raspunde nimeni.Aiurea bug-ul, recomand meebo la toti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: