Demascarea (2010)

“Fenomenul Piteşti”, una dintre cele mai crude şi inumane acţiuni represive din istoria recentă, este reconstituit pas cu pas de cei care i-au căzut pradă. Şase dintre victimele care au supravieţuit torturii şi agresiunilor verbale îşi amintesc cu emoţie, durere, dar şi cu seninătate şi uneori umor momentele îndurate pentru a satisface plăcerea sadică a agresorilor lor.

Nu stiu daca pot sa  spun mai multe despre filmul asta, decat sa va recomand sa vedeti un documentar care va face parul maciuca. Si desi ati crede ca sunt povesti inflorite, acum in 2011, pe vremea aceea erau crude realitati. In schimb fosta puscarie de la Pitesti arata exact la fel. Iar povestile de acolo le stiam nu numai din film, dar si din Memorialul Durerii (TVR anii 90), dar si din povestirile tatei care a avut directa legatura cu puscariile comuniste (adica a condus un lagar din asta).

 

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply