home to blog Decembrie 2005 … 15 ani de pauza …

Decembrie 2005 … 15 ani de pauza …

Am tot vazut ca lumea scrie despre evenimentele din ’89. Si ma tot intreb ce poate sa scrie cineva de varsta mea, care nu prea stie ce se intampla atunci. Care nu prea intelegea destule la vremea aceea.
Imi amintesc doar ca m-am trezit cu program la televizor, de la ora 10 dimineata. Si cu miting la Bucuresti.  Bucurie mare pentru mine sa vad program la televizor, orice ar fi fost el. 🙂 Dupa care a venit tata acasa, un pic speriat ca a intrat cineva in cafenea si a zis ca suntem liberi si ca tiranu a cazut. Pana sa inteleg ce se intampla, au inceput complicatiile de la Bucuresti. Iar afara era o zi frumoasa si inca era program la televizor.

Pe seara am inteles ce se intampla, ca nu mai este si cine nu mai este. Si ne-am culcat toti, fericiti. Culmea … era o fericire si o bucurie ciudata … toata lumea simtea ce simte un copil mic cand vine Craciunul si asteapta cadouri. 🙂 O bucurie launtrica.

Ce a fost dupa … stie toata lumea. Multi care au incercat sa profite de faptul asta … si multi care au profitat.

In schimb, in final acum au cam terminat, cam acum, sau de acum inainte o sa facem ce ar fi trebuit sa facem acu 15 ani. Dar, iarasi devin carcotash si rau si ma gandesc ca, asa e romanul. LENES … si ii place sa stea.. sa vada … sa se uite la altzii si abia apoi sa faca cate ceva… ca in reclama cu Dorel. Se trezeste cate un Dorel pe aici prin tzara care sa si munceasca, iar restul stau … se uita si beau …

Si eventual, dupa ce se termina, la masa … la coniac, se strang si ei… ca sa bea … indiferent daca au muncit sau nu, de preferinta sa nu fi muncit.

Asta e ceea ce strica la noi.

Din punctul meu de vedere … au trebuit sa treaca 15 ani, de cand am scapat de un asa zis totalitarism, ca sa ne prindem ca trebuie sa mai miscam ceva pentru a si primi ceva.
De fapt … din 2007 o sa vedeti cu totii ce trebuie sa faceti ca sa fim in top. Pentru ca vom avea concurentze ca franta si germania. Si vom putea concura cu ele.

 

Asta inseamna ca au trecut 15 ani de pauza si de socialism si de PSD … e vremea sa mai si muncim:)

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “Decembrie 2005 … 15 ani de pauza …

  1. Chiar crezi ca ii pasa cuiva in acest moment de ce a fost acum 15 ani?Sima refer strict la generatiile de varsta noastra…Ma intreb cati isi pierd timpul citind ce ai scris si cati isi verifica ciubotele…
    Poti privi jumatatea plina ,goala sau poti pur si simplu savura sampania…Alegerea iti apartine!

  2. uite mie imi pasa… si eu mi-am amintit mai mult…si imi mai pot aminti …caci locuiam in bucuresti si tata se ducea in centru si ne era frica sa nu fie impuscat…si in tot bucurestiul se auzeau impuscaturi si se simtea mirosul mortii… imi amintesc bine…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: