home Idiocracy De zi cu zi

De zi cu zi

Astea sunt imagini din fiecare zi, astea sunt lucruri ce se intampla in fiecare zi.

Nu e nici o problema. De ce credeti ca ar putea fi vreo problema? E ceva normal sa ne inghesuim ca vitele care trebuie sa intre intr-un staul. E ceva normal ca sa zicem, pai … asta e … sa ne resemnam si sa mergem mai departe. E ceva normal ca nimeni sa nu faca nici o reclamatie.

Eu nu stiu Bucurestiul de dinainte de 1989, dar, ma gandesc, ca erau tot atat de multi locuitori, insa parca mai fricosi, mai ordonati si mai linistiti. Acuma mai rau …

Si ce sens are sa umbli cu pistolul la brau? Nu e vremea lui Vladimirescu acum. Atunci acelasi sens il are faptul ca stai singur in masina si mori acolo, in trafic.

Si nu, ma scuzati, putem sa ne luam de administratia locala, sa scriem articole fantastice despre ce vrem de la administratia locala, sa trimitem tagul peste tot si sa ne bagam picioarele. Oricum suntem bloggeri, de ce am rezolva noi ceva? 

7 thoughts on “De zi cu zi

 1. Pai nu cunoşti Bucureştiul de dinainte de ’89 pentru că atunci tu erai în oraşul tău natal. Acum e aşa pentru că tu, împreună cu alte câteva sute de mii de oameni, n-aţi rămas acolo, iar administraţia nu s-a gândit la problemele care apar în urma migraţiei voastre.
  Oraşul a cam rămas acelaşi din punctul de vedere al infrastructurii (transport în comun, străzi, etc) şi oamenii s-au înmulţit (nu vă gândiţi la prostii). Cum suntem oameni şi noi şi nu putem să apelăm la arme de distrugere în masă pentru a mai fluidiza circulaţia, nu ne rămâne de făcut altceva decât să găsim soluţii mai realiste.
  Cum ar fi ca majoritatea celor care muncesc zilnic 8-10 ore într-un birou să fie lăsaţi să facă acelaşi lucru de-acasă. Deja internetul înlesneşte extrem de mult comunicarea şi nu prea mai există bariere. Şi automat mai scăpăm de aglomeraţie. De asemenea, dacă toată tevatura după diverse aprobări, cereri, plăţi fiscale, etc. s-ar muta mai online iar, multă lume ar rămâne acasă.

 2. inainte de ’89 in tara erau combinate, fabrici si uzine, peste tot in Romania, a avut grija Ceausesc ca sa nu inghesuie toata Romania in Bucuresti! Acum asta este, s’au inchis fabricile, s’au falimentat, s’au privatizat, reduceri de personal, etc… vrem nu vrem asta e capitalismul!

 3. aseara am vrut sa evit aglomeratia traseului romana-razoare via eroilor, pentru ca noi, oropsitii din drumul taberei, inca nu avem metrou (si probabil nu vom avea cel putin inca 10 ani de acum incolo).
  si intr-un moment total neinspirat am zis sa mai incerc varianta gara de nord, ca n-am mai fost demult (pur si simplu am uitat ca e tandari toata zona din cauza lucrarilor la “suspendata lu’ basescu”).
  si am facut fix 2 ore, in loc de 1 ora, pe un traseu care in conditii normale se parcurge in maxim 15 minute (e vorba de ambele variante).
  nu pot sa ma gandesc decat ca, de la an la an, va fi tot mai rau. si atunci, ce putem face? doar ne plangem? “edililor” nu prea le pasa, ca nu prea stau prin tara/bucuresti, ca doar nu tre’ sa-si streseze neuronii concentrati sa inventeze licitatii ca sa-si mai ceva traga comisioane.
  din pacte nu putem sa ne mutam cu totii la cluj, timisoara sau orice alt oras frumos, curat si linistit de prin zona civilizata a romaniei.
  eu zic sa-i dam in judecata. la CEDO, ca asta numai respectarea drepturilor omului nu mai este.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.