home to blog De ce urasc Biserica

De ce urasc Biserica

Din cauza asta (click pe poza pentru a mari).

Pentru ca pana la Dumnezeu te mananca sfintii. E simplu, ai facut un “pacat” trebuie sa platesti. Sau, pentru ca sunt toate scumpe trebuie sa ajutam biserica, institutie care nu este SRL (in acte).
Sunt curios, cu ce le ajuta pe doamnele disperate din imagine sa cumpere ce cumpara, le ajuta sa se mantuiasca, le ajuta sa li se ierte pacate, le aduce noroc? Se vor duce dupa aia sa puna la LOTO in speranta ca vor avea parte de castiguri fabuloase nu? Se vor duce dupa aia si se vor certa cu toti vecinii, nu de alta dar au fost la biserica, au cumparat o iconita si e Dumnezeu cu ele si le-a iertat pacatele nu?
Si biserica ce face? Comert? De ce? Pentru ca asa au vazut ca au facut si fariseii aia undeva in Biblie, insa acolo a venit unul pe nume Isus si le-a stricat afacerea. Acuma nu sunt semne ca ar veni … asa ca … orice afacere facem in spatele Bisericii, e total acoperita, mai ales … e lipsita de taxe. Nu de alta, dar … zi tu de nu e misto, sa stai sa vinzi, sa nu trebuiasca sa platesti impozit la stat, sa nu vina nimeni sa se amestece in taxele, veniturile, sau cheltuielile tale. Si intre timp, doua ore pe zi poti sa iti rapesti ceva timp liber sa ii pacalesti pe unii ca e mai bine sa se intoarca cu fata la Dumnezeu. Eventual, sa iti dea tie toata avutia lor. Nu de alta, dar … la fel au facut si altii in trecut.

Biserica dupa ’90? Un SRL pe care nu-l verifica nimeni, ce nu plateste impozite, ce e independent in interiorul statului.
Si daca va trece prin cap sa cititi asta si sa ma acuzati ca pe mine m-a ajutat Biserica si ca au fost alaturi de mine v-as numi farisei, v-as aminti cine a facut rost de loc de veci, mai ales, cine a propus solutia avortului si cine s-a chinuit dupa aceea. Dar, astea sunt doar polemici.
Si inca una, invatatura crestina n-are nici o legatura cu ceea ce se intampla in Biserica. De asemenea e total neadaptata vremurilor actuale, nu din cauza ei, din cauza celor care o aplica si propovaduiesc.

Poza via Rechinu: Biserica Sf. apostoli Petru si Paul – Pitesti 15 iunie.

27 thoughts on “De ce urasc Biserica

  1. asa se intampla cand se institutionalizeaza credinta.. orice institutie are oameni ca functionari si, in orice multime de oameni, exista si corupti.. eu personal sunt adeptul sloganului “fa ce zice popa, nu ce face popa” ca n-o sa platesti tu pt pacatele lui.. dc se inghesuie cand le da nu stiu ce partid sepci si pixuri, de ce n-ar face-o si cand se dau crengute de salcie sau apa sfintita?
    cat despre laurentiudumitru.ro, nici asa, nu numai ca am citit cartile lui si le aprob, dar chiar nu e genul de habotnic de ev mediu ca altii.. din contra, icnearca sa fie deschis si chiar crede cu toata puterea in ce spune – nu discut aici dc are sau nu dreptate. oricum crestinismul e o religie a iubirii si tolerantei..
    ma intreb si va intreb: e mai bine la mormoni, unde zeciuiala e oficiala?! sau la alta credinta unde nu exista preoti, cel mai de isprava om din comunitate fiind cel care citeste? cand nu mai merita respectul comunitatii, e schimbata pe loc => meritocratie. eu zic ca e bine!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: