home to blog De ce trebuie să votezi la Europarlamentare. Și cu cine

De ce trebuie să votezi la Europarlamentare. Și cu cine

Eu o să votez la Europarlamentare. Și știu și cu cine. Opțiunea de vot mi-am stabilit-o atunci când am aflat că persoana respectivă va candida. Dar mai întâi să vedem ce de ce trebuie să votăm la Europarlamentare.

Am stabilit că persoanele care se duc să lucreze în Parlamentul European sunt un fel de căpșunari. Niște români care se duc să muncească pentru alții, pentru că nu vor fi direct plătiți de noi, ci de o altă instituție. Că iau bani și de la noi, asta e adevărat, dar nu în mod direct.

Ce fac parlamentarii români în Parlamentul European

Să nu credeți că în Parlamentul European se stă degeaba. Da, sigur se poate face și asta, dar te arată lumea cu degetul pentru că sunt instalate o sumedenie de criterii de performanță care apar la un moment dat public. Acolo se munceste mult. Cel puțin, la fiecare sesiune, la fiecare ședință a plenului sunt rafturi întregi cu legi, documentații și inițiative care trebuie citite. Și dacă vrei să știi ce să votezi, da, trebuie să le citești.

Apoi, trebuie să scrii, extrem de mult. De la note de la întâlniri, la brief-uri de proiecte, drafturi de proiecte și așa mai departe. Nu cred că îți mai rămâne timp și să scrii o carte, atunci când ești în PE.

Și pentru că parlamentarul lucrează pentru străini, îi mai vin și taskuri de la gruparea politică în care a intrat, care îl impun să facă o sumedenie de lucruri.

Parlamentarii din PE deci fac legi, le discută și le votează.

Ce fel de legi fac parlamentarii în Parlamentul European.

Nu legi pentru ei, nu legi ca să scape șeful lor de pușcărie sau legi ca să fure. Ci din contră, legi care să mulțumească pe toată lumea. Legi care să ia bani de la companii și să le dea la creatorii de conținut – vezi legea cu Youtube și copyright. Dar și asta e greșită și probabil noul parlament o va ajusta.
Iar legile făcute de parlamentarii europeni se aplică la nivelul tuturor țărilor din Europa. Cu alte cuvinte, ei pot să facă o lege pentru ca cetățenii germani să ne spună bună ziua când ne văd și nu Guten tag. E ipotetic asta, dar asta ar putea face un parlamentar european.

Parlamentarul european face PR pentru tine

Cu alte cuvinte, uitați-vă la Grapini. Nu îi contestă nimeni nimic. Naiba știe ce a făcut în parlamentul european. Dar păzea că ea deschide gura. Cum să facă cineva ca ea PR pentru tine și pentru țara ta. Ah da, e ok, dar într-un mediu extrem de restrăns. De asta ai nevoie de oameni carismatici, care să știe limbi străine, să știe să scrie și cu care te poti bucura că te pot repreznta acolo.

Parlamentarul european răspunde pentru ce căcaturi fac ai tăi în țară.

Adică, atât timp cât e PR, el trebuie să dea explicații, în privat, pe holuri, pentru debandada din justiție din România. Pentru faptul că Dragnea își face legi ca să scape el și prietenii lui de pușcărie.
În cadru oficial, vine premierul sau oricine altcineva să dea explicații întregului Parlament. Dar să înțelegeți, spațiul de la Strasbourg sau de la Bruxelles e cât o clădire de birouri din Pipera. Te găsesc ăștia. Nu te poți ascunde. Și dacă te ascunzi, te arată cu degetul.

Pentru cine votez la Europene

Pai e simplu. Trebuie să trimitem acolo oameni care pot munci mai bine de acolo, decât din țară. De asta e bun Rareș Bogdan că se duce acolo. De asta nu e bine să se ducă Rovana Plumb – a mai furat odată, mai vrea iar?

Și ca să scăpăm de partidele politice care trimit acolo oamenii de care nu au nevoie în România, deși ar fi buni aici, eu o să votez cu George Simion.

Fix din motivele de mai sus. E bun de PR, vorbeste, e foarte convingător, e în curs de maturizare, va avea de învățat de la alți oameni de acolo.

Pe lângă asta, are un țel, are un plan și îl va duce bine la îndeplinire. Dar mai ales, este tânăr, a trecut de perioada în care face prostii, dar mai are de învățat. Să învețe de acolo.

Și eu îl știu că l-am adus odată de la București la Chișinău și am avut când să vorbim. Da, de asta îl susțin.

Votează-l și tu că ai nevoie de oameni buni în Parlamentul European, nu de ticăloși.

Acest text nu este un articol plătit, este un text de promovare electorală gratuită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: