home to blog De ce se inchide fabrica URSUS de la Cluj

De ce se inchide fabrica URSUS de la Cluj

Pentru cei care nu stiu, propietarii URSUS sunt niste baieti din Africa de Sud, printre altele si unii din cei mai importanti producatori de bere mondiali. Ei vor sa inchida fabrica de bere de la Cluj, simbolul orasului de altfel, tocmai pentru simplul fapt ca nu se vinde, ca nu produce, ca nu mai e profitabila … si asa mai departe.

Unul din motivele pentru care inchid fabrica de bere e asta:

Si nu e vorba de Ciuc. E vorba de faptul ca Naumovici ia bani ca sa vina sa ne spuna ca el bea bere. E vorba ca la mare anul asta Naumovici nu bea o bere Ciuc, ci altceva bineinteles. E vorba ca habar n`avem sa facem reclama la bere, pe langa faptul ca habar n`avem sa facem bere nici dupa retele straine si nici nu stim sa o vindem.

Cum se face o reclama la bere? Dracu stie, dar uite cum au facut africanii, adica aia care au cumparat URSUS, aia care acum inchid fabrica de la Cluj pentru ca e patronata de romani. Berea e identica, iar numele ei este CASTLE. In cultura populara cum se traduce acest nume al berii? CASTLE = Chirlden Attenting to School To Learn English.

La noi vine Naumovici sa primeasca bani sa ne spuna ca lui ii place Ciuc. Via Manafu

8 thoughts on “De ce se inchide fabrica URSUS de la Cluj

 1. Sau poate se-nchide pentru simplul fapt ca fabrica de la cluj e-n buricul targului. Si e putin mai complicat sa transporti berea cu tirurile din buricul targului decat de undeva de la periferie.

 2. Piticule, pe langa faptul ca parerile tale sunt complet eronate ne arati si ca nu stii absolut nimic legat de bere.
  1. Berea Ciuc este fabricata de Heineken si nu de Ursus
  2. Fabrica din Cluj s-a inchis din cauza presiunii primariei din Cluj pt ca UE spune ca nu ai voie sa ai fabrica in buricul orasului
  3. Probabil ca tu te referi la Ciucas, care intr-adevar este fabricata de Ursus insa nu are nicio legatura cu reclama de mai sus.
  Bafta tie si celor 3 cititori ai tai!

 3. acum expert si-n bautul berii si-n marketing si-n ce mai esti tu expert ma piticule?
  fa-ti treaba calumea, ce faci tu acolo incercatul de dat cu parerea despre tot, dar nu despre bere si cum isi fac altii treaba, ca tu ti-ai cam luat-o-n cap de cand apari pe la tv si atat!

 4. 1.Eu tot nu inteleg cum vine treaba asta cu inchisul fabricii de bere .Am inteles din comentarii ca ar fi vorba exclusiv de amplasament . Asta ar fi o explicatie pentru ca ….daca nici berea nu se mai vinde , inchidem tara si plecam pe Marte .
  Daca noi care avem apa buna , hamei cacalau , si burtosi [sau mai putini burtosi] care seaca tone de bere , inchidem fabricile de bere , altii care nu au nici jumatate din astea ce sa mai spuna .
  Nici nu am mai pomenit de mana ieftina de munca , ca asta se compenseaza cu cat bea aia in fabrica :):)[i this a joke , romanul nu bea la locul de munca ]

  2.Iuliane ce te agiti tata ?
  Ca era ciucas , ca era ursus . Ca era in centru sau pe centura , si a dat si omul cu parerea nu a dat in cap la nimeni .

 5. Aoleo! Eba, tu esti?
  CASTLE = Chirldens Attenting to School To Learn English.

  “Children” e pluralul de la “Child”
  “Attending School” fara “to”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.