home to blog De ce sa ai bun simt?

De ce sa ai bun simt?

Azi dimineata treceam prin  fata hotelului bloggerilor din Capitala. Nu stiu cum se cheama, e ala de langa Ibis de la Gara de Nord si hac! Pe strada maldarul de zapada, muntele de zapada de abia incapea o singura masina.

Si ma intrebam asa, prosteste. Bai frate, ai hotel. Ca hotel ce vrei tu? Clienti. Clientii cum ajung la hotel? Cu elicopterul?

E de bun simt faptul ca daca iti deszapezesti trotuarul sa cureti si strada din fata hotelului tau, sa nu ramana masinile blocate acolo cate jumatate de ora, ca unul nu poate da in spate, unul nu poate merge inainte si doua masini una langa alta nu incap. Asta ca sa nu zic ca toata zapada de pe trotuar e ghici unde, in strada.

In toate tarile interesante din lumea asta, frumoase si atragatoare, ca sa nu le numesc civilizate, companiile se implica in societate. Si se implica in doua feluri, o data pentru ca asa li se pare normal, logic si corect. Si in celalalt fel isi reduc din cheltuielile publice, impozite pentru stat si asa mai departe. Sa aduc aminte faptul ca in Houston este free Wi-fi in centrul orasului, care merge perfect, oferit de companii pentru primarie, asa aproape free to charge. Dar se bucura comunitatea de asta.
Din pacate la noi nici amenda de deszapezire nu se aplica sau daca se aplica nu o platesc cei vinovati.

Pana una alta, azi la service ma astepta asta:

 

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

8 thoughts on “De ce sa ai bun simt?

    1. Mai ca nu-i asa, de zeci de mi de ori nu-i asa, ce a facut statul pentru mine, inafara ca ma impoziteaza??? Imi caut de lucu de 3 luni si nu gasesc nimic, nici macar atat nu poate sa imi dea… bine ca 4 ani mi-a luat impozit pe salariu si am cotizat la somaj pt nimic, etc.

  1. Ia gandeste nitel, hai ca poti : cine a dat zapada aia de pe strada catre bordura ? Primaria , da ? Si tu ce pretentii ai ? Ca hotelul sa o ia si sa o care…unde ? Hai bai sa ne calmam, da ? Firmele care fac mizeria iau si bani pentru “deszapezire” wtf, si tu in loc sa te intrebi de ce fura banii, o dai pe aia cu hotelul 🙂

  2. nu stiu, ca eu am vedere pe fata. pe de alta parte, fix vav de hotelul asta e o scoala si ma gandesc ca de dragul coppilor or fi facut ceva.
    oricum, e o strada mica, ingusta. daca nu iei zapada de’acolo nu rezolvi nimic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.