home to blog De ce rezista bateria pe laptopurile HP

De ce rezista bateria pe laptopurile HP

Stiti cu totii ca laptopurile HP au o autonomie mare si ca bateria lor este foarte buna. Cei care au laptopuri HP n-au fost dezamagiti de bateria lor dupa 6 luni de functionare. De fapt, HP isi doreste ca bateria lor sa functioneze la 80% din capacitate dupa 300 de cicluri de incarcare. Si totul se datoreaza tipului acesta, seful diviziei acumulatori si incarcatoare din cadrul HP:

De fapt totul nu sta in nu stiu ce dichisuri ale celulelor, pentru ca astea sunt aceleasi peste tot. Tot tehnologia Litiu-Ion care este cea mai viabila economic si productiv. Insa se asteapta si se testeaza acum tehnologii noi de realizare a bateriilor, folosind si alte substante chimice, care sa faca acumulatorii sa dureze si mai mult. Iar acestea spera sa fie patentate si eventual implementate in productie in urmatorul an.

Secretul bateriilor HP consta nu in materialele folosite, ci in cum acestea sunt asamblate. Se asigura astfel protectia bateriei impotriva incalzirii din alte surse (cpu, hard, mediu exterior). Se asigura protectia bateriei la scurtcircuit si la supraincarcare prin cip-uri atasate inainte de conectorii finali, iar conectorii bateriei nu sunt facuti cu fire puse aiurea in compartiment asa cum fac unii furnizori sau alti producatori.

De altfel orice tip de baterie ce se instaleaza pe laptopurile HP este testat inainte in conditii dificile de operatie si incarcare, astfel incat sa poata fi asigurati ca ofera performantele maxime si de durata.  Iar aici vedeti o comparatie intre o un acumulator HP si alte tipuri de acumulatori similari. Cel HP este in mijloc.

11 thoughts on “De ce rezista bateria pe laptopurile HP

 1. Am doua HP-uri cu acumulator in 9 celule. HP NW9440 mai vechi din 2008 ce INCA ma tine bateria in jur de o ora jumate si mai nou, un HP ProBook 4720S care ma tine in jur de 3.5h.

 2. am un hp530 de mai bine de doi ani,utilizat foarte intens,in priza mai tot timpul. tine si acum peste 45 de minute. de altfel nicio problema cu el.

 3. Pe un HP ProBook 4710s, cumparat nou, m-a tinut bateria aproximativ 6 luni. 75% din timp a stat bagat in priza, ocazional l-am folosit pe baterie.

  Dupa cele 6 luni am inceput sa primesc erori din BIOS ca trebuie schimbata si nu tinea mai mult de 5 minute. Surpriza a venit cand reprezentantele HP m-au anuntat ca nu mai au disponibile piese pentru modelul meu si nu se mai poate face nimic. Vorbim de un laptop cumparat acum 2 ani.

  Cam asta a fost experienta mea cu bateriile HP si motivele pentru care nu recomand si la altii sa isi ia portabile HP sunt clare : baterii proaste si suport prost.

   1. Normal ca lumea evolueaza, dar asta nu inseamna ca o data la 6 luni/un an trebuie sa imi schimb laptopul. Mai ales ca vorbim de un ProBook nu de un laptop de 1500 de lei.

   2. am mai tratat asta deja aici:

    http://www.piticu.ro/ce-calculator-aveti-ce-pretentii-aveti.html
    http://www.piticu.ro/ce-calculator-aveti-ce-pretentii-aveti-ii.html

    Si doi, daca la tine era o problema ce se incadra in garantie trebuia sa insisti sa ti-o rezolve.

    Si da, o data la an tre sa schimbi laptopul 🙂 Stiu ca ti se pare ciudat, dar toata lumea asta face. De asta la noi se vand calculatoare la 20 de milioane. Ca alea se vindeau acu 4 ani in afara si dupa ce au aparut altele noi nu le-a mai cumparat nimeni.

 4. Eu am un ProBook 4710S (VC436EA). Condițiile de garanție spun 1 an la baterie și 2 la restul. Cu 2 săptămâni înainte să se împlinească anul Ubuntu și Windows 7 mă invitau pe rând să schimb bateria pentru că nu mai este la capacitate maximă. Într-adevăr, pica în câteva minute deși până la faza asta depășeam 3h la browsing și chestii nesolicitante sau 2h+ cu InDesign & stuff. M-am pezentat la QNET (nu e reclamă, e unul dintre furnizorii de service ai HP), le-am prezentat situația și a doua zi am primit o baterie nouă (pentru care am primit tot un an garanție). In feb.2012 sistemul va împlini 2 ani, și cu toate că nu mai este o configurație de top, nu cred că o să am disponibili peste 4000 lei pentru in sistem similar actual. Nu e obligatoriu să schimbi un sistem atât timp cât servește scopului pentru care a fost achiziționat. Cristi, tu cât de des ți-ai schimbat computerul (portabil nu desktop) personal? Nu vorbesc de cele de la job, sau de cele primite pentru review-uri (norocosule!).

  1. am si eu un HP Pavilion g6-1311…de 3 ani
   si de cateva sap nu mai tine bateriea deloc…imi zice pluggenu nu imi incarca,,,,
   eu cred k bateriea e dusa finca nici nu se deschide la baterie ….?….

 5. Si eu tin mai tot timpul laptopul in priza insa o data la luna ii descarcam bateria complet si o incarcam. Cand era nou, ma tinea cam 4 ore bateria utilizat moderat(browsing pe cablu de net fara wifi), iar acum dupa 3 ani, ma tine 2.30-3 ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.