home to blog De ce politia rutiera vrea radare fixe

De ce politia rutiera vrea radare fixe

Politia iese de obicei cu radarul pe strazi. Din acelasi obicei prinde oameni care merg prea repede. Si le dau amenzi.

Va amintiti de 1 mai ca s-au dat 5.000 de amenzi pentru 5.000 de soferi care s-au dus vineri noaptea la mare?

Dupa asta ma asteptam la reactii. Initial n-au venit si m-a mirat, cum o actiune a politiei atat de frumoasa sa scoata un succes asa de mare si sa nu intervina nimeni? Reactiile au intarziat pana acum, cand au trebuit sa vina sa plateasca amenzile sau sa predea permisele. Drept urmare iata, politia vrea radare fixe.

 

Si nu vrea radarele fixe pentru ca n-au chef sa isi faca treaba, ci pentru ca atunci cand isi fac treaba apare telefonul de la gigi superiorul. Sau apare amenintarea cu telefonul la gigi superiorul, iar astfel legea nu se aplica.

Din pacate toate problemele astea cu radarele fixe sunt si vor fi rezolvate direct din dispecerat. Credeti ca li se trimit amenzi acasa alora care circula cu 120 pe DN1? Si trec cu vitezele astea prin radare? Nu, ca exista lista de numere de inmatriculare care nu primesc amenzi. E logic.

8 thoughts on “De ce politia rutiera vrea radare fixe

  1. Chiar crezi faza cu lista la dispecerat? Sa fim seriosi, ar trebui sa fie o lista foarte lunga, ca fiecare cunoaste pe cineva care ii poate rezolva ceva la politie. Cine ar trebui sa aiba grija ca lista sa fie ‘la zi’? Nu s-ar supara un functionar public la un moment dat si ar pierde un mail in presa? Radarele fixe sunt bune si pt motivele cu telefonul dar si pentru ca restul politiei [sper] sa lucreze in alte parti. Bine ar fi ca aceste radare fixe sa fie semi-mobile, ca daca stii ca la km36 e radar o lasi mai moale acolo, urmand talpa de rigoare pana la km91 cand stii ca mai e unul.

  2. Din cate stiu eu, inclusiv la amplasarea radarului mobil, politia este obligata sa anunte prin mijloace media prezenta lor pe un anumit sector de drum. Asta pt etica conform careia radarul este facut pt a preveni nu neaparat pt japca.
    Sunt totusi curios care a fost motivul pt care au fost desfiintate acum cativa ani, cand impanzisera DN-urile.

  3. Sincer, m-am saturat de “am iesit la facut bani”. Acum o saptamana de la Breaza pana la Brasov am numarat 6 echipaje! De la primul am primit amenda pentru depasirea vitezei regulamentare. Urmatoarele 5 urmareau acelasi lucru. Mi se pare stupid sincer sa am pe 100 de kilometri 6 echipaje. Mi se pare la fel de necredibil cand aud ca nu au “efectiv suficient”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: