home to blog De ce nu folosesc eu dc++

De ce nu folosesc eu dc++

Il foloseam acum ceva ani, cand nu aveam banda de net, cand in oras era doar metropolitan si asa ne decsurcam sa impartim filme, muzica si alte chestii. Rar intram pe huburile mari ca sa iau ceva de acolo. Mi-a placut in perioada aia ca dadusem de cineva de la radio Gueriila si copiam o groaza de muzica buna.

Si atunci a fost ultima data cand am luat muzica de pe net. Sunt atatea radiouri online incat prefer sa ascult radio decat sa-mi umplu hardul sau sa fac alte  tampenii. Pentru filme exista alte surse, asa ca n-are nici un sens sa mai stau si pe dc++, sa-mi sharuiesc hardul sa se ia informatie. Ultima data cand am intrat se apucase cineva sa copieze poze in prostie, parca cautau expres fisiere de tip .jpg si tragea tot ce aveam eu, din jocuri din poze, din orice.

Eh, azi am primit un mail cu un scan de pe carnetul meu de student din 2001. Pana aici toate bune si frumoase, parca am facut un scan la vremea aia. Tipul mi-a zis ca l-a gasit pe dc++. Chestie care m-a speriat, cum chestii cu mine de acum 7 ani de zile zac in continuare pe internet, prin hardurile oamenilor. Oare ce dracu fac cu ele?
Drept urmare l-am intrebat de unde a luat poza, a zis ca nu stie, dar a cautat-o din nou si a rezultat:

Am cautat din nou sa vad si am gasit 2 utilizatori la care exista poza aia:

[RO][B][Roedu]Dnajss    –   IP: 86.121.128.5

[RO][SciFiElf]                –   IP: 89.36.151.40 , ambii de pe hubul ENIGMA.  Adresa de hub: enigma.evolva.ro

Haha, deci daca mai apar poze cu mine pe  net sa stiti ca sunt de acum 7 ani, ca sunt ok, chiar daca le veti considera compromitatoare nu ma vor afecta. Dar … nu e bine nici sa sharuiesti ceva pe dc++  nici sa il folosesti.

Iar asta imi aminteste de o alta patzanie misto, cand RDS-ul si-a lasat calculatoarele sharuite pe netbios direct in internet. Cu contracte ale clientilor, cu oferte promotionale de net, cu tot 😉

9 thoughts on “De ce nu folosesc eu dc++

 1. Deci până la urmă tu ai fost blegul… 😀

  DC-ul e foarte ok când cauţi prostii comune dar ceva mai vechi. Melodii, filme, etc. Pe torrents nu găseşti decât treburi mai noi. Pe emule mai găseşti rarităţi dar acolo durează şi mai mult să le ia.

  Deci este încă un protocol de file-sharing utilizabil. Partea enervantă e că are chat dar ăsta-i un avantaj la o adică. Altfel n-ar sta toţi grămadă pe hub-uri.

 2. Nu te mai da mare cu faza cu calcele de la rds ca nu tu te-ai prins magarush mic. Adica barim asa oleaca de credit.

 3. Mane partea mai interesanta este ca scanul acela apare intr-un folder numit “Acte false”. Ce drack act fals or vedea intr-un scan de carnet de student ca nici macar nu e scanat la super ca sa zici sa poti sa folosesti asta la ceva. Oricum poza este cool.

 4. P odc, dc++, etc, poti gasi o gramada de date personale fara sa ai cunostinte extraordinare despre computer. De exemplu multi isi pun pe share tot °C°-ul sau °D°-ul cu tot ce e acolo.
  Un exemplu este folderul afla YM-ul cu toate arhivele sale si utilizatorii ce intra de pe computerul ala. In cateva minute poti sti si id-ul de mess al proprietarului iar cu un programel poti citi toate discutiile lui.

 5. lol, mi se pare aiurea sa dai share la poze cu tine 🙂 Dar erai mai mic pe atunci ^^ Oricum, DC++ e inca f util multora, inclusiv mie, iar de la mine nu downloadeaza nimeni ca sunt OP pe cateva huburi mari si nu prea pun share. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.