Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Eu nu inteleg de ce nu dezapezesc astia noaptea?

Am iesit la 5 dimineata. Pe strada aceeasi zapada ca la mine in parcare. Aici, colo cate o masina de dezapezire care statea sau se plimba cu lama ridicata.

Si totusi de ce naiba nu dezapeziti noaptea? Asteptati sa vina ora 6 sa plece toata lumea la munca sa nu mai aveti unde interveni? Asteptati ce? Sau cumva vreti sa furati bani si sa ziceti ca ati dat cu toate materialele antiderapante.

Exemplul de asa se poate e sos Kiseleff. Dupa ce aseara era impracticabila, candva in cursul noptii o singura masina a dat cu ceva material care a curatat o singura banda pe sens. Pe restul nu ca era zapada in continuare sau ca nu a ajuns material de genul, ci nici macar urmele plugurilor nu se vedeau. Pai cum adica? Chiliman ce se intampla?

Update: spicuiesc dintr-un comunicat genial de azi noapte de la ora 2:23 de la Primarie.

Primarul General Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu a contactat reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale si conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Desi acestia si-au aratat toata disponibilitatea, din pacate, niciuna dintre aceste institutii nu mai detine utilaje pentru deszapezire.
Avand in vedere ca astfel de situatii pot viza siguranta nationala, in cursul acestei dimineti, Primarul General Prof. Dr. Sorin Mircea Oprescu va lua legatura cu Primul Ministru si cu Presedintele Romaniei, pentru a le aduce la cunostinta aceste lucruri. Primarul General trage un semnal de alarma si cere tuturor factorilor responsabili sa ia masurile ce se impun pentru a se gasi rapid solutiile de rezolvare a unor astfel de situatii, ce pun sub semnul intrebarii capacitatea autoritatilor de a interveni la nivel national.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 Responses

 1. Adriana

  A nins toata noaptea, am fost de la orele 23 pana la 6 dimineata pe strada, in Bucuresti. Se intervenea cu cate 2-3-4 utilaje in acelasi tip, pe aceeasi parte de artera/bulevard si in 15 minute nu se mai cunostea .

  Reply
  • piticu

   da, iar pentru asta e clorura lui peste de calcar sau de magneziu care impedica zapada sa se depuna pe strazi.

   ce naiba, daca anii trecuti se rezolva cu sare, acum nu mere cu clorura? 🙂

   Reply
  • somerio

   exact asta voiam sa spun… mi-a luat-o piticu inainte… (ca de obicei – ar spune el) :))

   Exista substante… daca ninge “like hell” o noapte, poate sa vina si mama utilajelor… n-ai ce sa faci… se depune la loc…

   Reply
 2. Alexandru Savu

  Vai mama noastra, azi de dimineață pe străduțe era moartea. Pe unele artere trebuie să recunosc că era curat pe jos, iar pe altele doar pe un singur sens de mers … Ca la noi la nimeni.

  Reply
 3. Andrei

  de asta este iarna, ca sa fie zapata… voi vreti totul curatat luna.

  pe timpul lui Ceausescu mai aveati glas sa comentati ca nu este curatata zapada sau ca nu aveti caldura… acuma toti comenteaza ca nu le convine.

  mai vad cretini care dau vina pe Basescu, de parca daca iesea prostanacul numai ningea.

  Reply
 4. Dan

  Ok, deszapezire, dar am si eu o intrebare –

  Voi chiar credeti ca astia care derapau aveau montate ANVELOPE DE IARNA???????

  S-au inventat si sunt foarte bune, la o zapada de un 5 centimeri nu te lasa in drum. Dar ca la noi la nimeni. Asa-i cand autoritatile nu fac nimic. Adica nu aplica AMENZILE respective.

  Reply
 5. sorin

  deszapezit:D. Pai iesi dom`le la lopada…Vrei acum sa-ti curete zapada si de la scara blocului? Nu mai bine de freelanceri ca stau acasa?:D

  Reply
 6. Silviu

  In primul rind, Corecteaza in titlul postului: se spune DESZAPEDIT… In alta ordine de idei, interesant articol!

  Reply
 7. Mihaela Nistor

  Fiecare are partea sa de vina, autoritatile ca nu intervin din timp si nu sunt responsabili, iar soferii pentru ca nu isi pregatesc masinile de iarna, dar ce facem cu pietonul? Desi, cu fiecare an care trece, macar sub amenintarea amenzilor, si nu de buna-voie, oamenii isi curata trotuarele din fata casei, blocului, magazinelor.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.