home to blog De ce nu avem transport public în București

De ce nu avem transport public în București

A ajuns și la mine scandalul cu vloggerii și faptul că au filmat clipuri pentru STB. Care clipuri sunt făcute după un scenariu comunist și preapobat de comisiile de aprobare din primărie. E ceva normal, E atât de mult cumătrism în primărie, încât nu puteau publica orice, trebuia preaprobat.

Nu dezbat mai mult din clipuri, ci mai degrabă trebuie să ne uităm la cine îi urăște pe vloggeri. Oamenii care merg cu mașinile, oamenii care sunt sătui de un transport public deficitar, dar extrem de deficitar. Da, autobuzele alea sunt goale, dar sunt goale pentru că toată lumea s-a mutat în mașini, pentru că până acum autobuzele erau nefolosibile. Mergi un an, doi, fără aer condiționat, dar oamenii îți cer să nu mai puți la muncă, așa că îți cumperi mașină ca să nu mai fie cald. Și preferi să nu stai înghesuit în autobuz, așa că îți iei mașină ca să stai înghesuit în trafic.

Dar acum au venit autobuze noi, de ce nu le folosește lumea. Păi dacă până acum i-ai forțat pe oameni să își cumpere mașini, pentru că nu le-ai oferit un transport public de calitate, crezi ca oamenii vor renunța așa ușor la mașini?

Soluția nu ar fi alta decât îmbunătățirea transportului public, iar restul va veni de la sine. Am văzut în Varșovia benzi speciale pentru transportul public, taxi, autobuze și mașinile de urgență. Restul oamenilor stăteau liniștiți în trafic. Nimeni nu se băga pe banda de transport public, pentru că amenzile sunt cel puțin usturătoare. Dar pentru asta trebuie să ai o infrastructură funcțională pentru transportul public, însă în București așa ceva nu există. Au încercat, nu au știut să o comunice, nu au știut să se țină de ea, nu au oferit alternative și parcări pentru șoferi, adică au făcut ceva pe genunchi. De asta nu a mers.

Nu vloggerii rezolvă problema transportului public în București și nici nu vor circula cu autobuzul, ca ei au pe ei echipamente mai scumpe decât toată lumea din autobuzul ăla, adunată. Ci primăria rezolvă problema transportului public, dar primăria nu vrea. Pentru ei o bifă pusă acolo în excel e suficientă: am cumpărat autobuze, am făcut campanie de promovare, de ce nu circulă oamenii nu e vina noastra, oamenii sunt răi. Iar asta e mai greu de explicat.

Ce rămâne de făcut? Nimic, nu trebuie să urâm grauit niște oameni care probabil și-ar dori să circule cu STB. Dar nu o fac pentru că STB nu circulă. Nu pot spune nici asta, pentru că primăria nu le dă voie și nici nu recunoaște că are o problemă. Dar nici nu face nimic pentru problema asta. În rest, rămâne bifa pusă la media, rămâne hate-ul din online, gratuit și restul oamenilor rămân proști, din motivele astea de mai sus. Aia care nu fac nimic și hate-ul.

One thought on “De ce nu avem transport public în București

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: