home to blog De ce ne plângem de taxiuri?

De ce ne plângem de taxiuri?

Văd că foarte multă lume se plânge de taxiuri. Adică, de ce? Nu e ca și cum Uber ar fi în legalitate. Sau ca și cum ar fi vrut să fie în legalitate. Eu am impresia că românașii de la uber (asta e un peiorativ) erau foarte fericiți pentru faptul că nu plătesc impozite la stat sau că le rămâne și lor un comision ceva, altfel ar fi luptat ca să intre în legalitate.

Și acum ce facem? Nu facem nimic, pentru că niciodată nu am făcut nimic de capul nostru. Blocăm traficul cu mașinile personale. Ne înghesuim la metoru, dar facem o economie. Nu mai dăm banii pe Uber.

Dar nici nu suntem în stare să cerem un transport public de calitate.

Am înțeles că nici Firea nu e fericită că nu mai funcționează Uber sau poate că e fericită. Cică ea ar avea acolo 240 de mașini (sursa FB). Și dacă șoferii ăia au și atestate de circulație, oferite tot de Firea, afacerea ar trebui să fie infloritoare, la 60 de lei pe kilometru.

Pe de altă parte, de ce nu cere nimeni mai multe autobuze, de ce nu cere nimeni troleibuze, de ce nu spune nimeni că trebuia să fie gata linia de metrou pana la aeroport sau chiar Drumul Taberei.

Oare toata lumea e atât de acoperită de praf, încât nu se mai uită la lucrurile astea? Oare am pătimit atât de mult că nu avem apă caldă, încăt deja nu mai e o problemă dacă avem sau nu? Daca avem, bine, dacă nu avem iarăși bine?

Și revin la taxiuri. Citeam o discuție pe Facebook, în care un din ăsta cu taxi, făcea mișto de oamenii de la Mall și le zicea că acum dacă nu mai e Uber, fac ei legea și fac ei ce prețuri vor.

Lucru care m-a amuzat. Păi taximetriștii așa făceau și înainte, numai că înainte toți erați cu ciocul mic, pentru că nu aveați alternativă. Acum de când aveți alternativă, o aveți degeaba, că tot nu faceți nimic pentru ea.

La ultimul scandal cu Uber, am venit cu mașina, la sacou, noaptea, cu Waze în bord și am dat o tură, așa pe lângă stațiile de taxi. Cu telefonul cu luminozitatea la maxim. Să se vadă ca am GPS-ul în bord, pe Waze. Care seamănă ca Uberul, că șoferii de Uber folosesc Waze când au comenzi. Privirea taximetriștilor, priceless.

Ce e de făcut? Uber să intre în legalitate. Sunt ditamai firma mondială, vor să fie la noi pe piață, să intre în legalitate.

Taxiurile? Teoretic este o posibilitate de a reclama toti taximetriștii ăștia. Dar pentru asta ar trebui și poliția să se implice. Nu vor … Nu vor pentru că sunt alți oameni leneși.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: