home to blog De ce mi-am cumparat masina de spalat inainte de Black Friday

De ce mi-am cumparat masina de spalat inainte de Black Friday

Pentru cei care ma urmaresc pe Facebook, m-am plans acolo ca mi s-a stricat masina de spalat. Am sunat la Depanero, au venit acasa, au constatat, m-au sunat sa imi zica cat ma costa reparatia. 550 de lei este modulul electronic al masinii, care s-a stricat. Asa incat am decis, o arunc si cumpar o masina de spalat noua. Intrebarea era daca mai astept pana la black friday  sau nu. Am preferat sa imi cumpar azi o alta masina de spalat, pentru ca am prins o promotie extrem de buna, astfel incat sa nu depaseasca bugetul alocat.

Bineinteles erau opinii care imi spuneau ca modulul electronic poate fi reparat sau carpit. Categoric, sunt de acord cu ele. Dar ce facem? Carpim o masina de spalat veche de 8 ani de zile, care spala extraordinar, dar consuma ceva curent electric sau cumparam o masina de spalat noua cu clasa de energie A++, astfel incat mai fac si alte economii. Sau ce fac? Dau 550 de lei pe modulul ala electronic ca sa tin acasa o masina de spalat, care pe alocuri a ruginit, pentru ca e umezeala sau cumpar o masina noua. Si daca carpeala nu merge? Daca piesa aia care s-a ars din modulul electronic se defecteaza iar sau alta … stau si ma stresez ca nu am garantie, stau iar fara masina de spalat o saptamana sau ceva?

Voiam sa imi iau masina asta de spalat, dar am ales versiunea pe alb.  Aparent este diferenta de 100 de lei intre culori. Eu le-as recomanda, mai ales ca si mie mi-au fost recomandate de prieteni care au acelasi model de cateva luni si sunt foarte incantati de ele.

Anyway, pentru o masina de spalat veche, exista oferte de buy back astfel incat atunci cand ti se aduce masina noua de spalat, ti se ia de acasa masina veche de spalat si se scad 100 de lei din pretul masinii de spalat cumparate. Zic sa aplicati asta pentru black friday daca vreti. Se pare ca am ajuns si noi la nivelul la care trebuie sa inlocuim tehnologia din casa, electrocasnicele: frigidere, masini de spalat, televizoare … etc. Important este sa existe si solutii de buy back pentru ele, deoarece sunt deseuri destul de periculoase si nu e bine sa le aruncam in spatele blocului.

8 thoughts on “De ce mi-am cumparat masina de spalat inainte de Black Friday

 1. Modulul de comanda e posibil sa fi costat 550 nu te contrazit.Dar lucrez in domeniu service electronice si am mai reparat module si pot sa iti spun ca orice,dar orice ar fi fost defect de pe modulul ala chiar si jumatate din componente dar ar fi schimbare ar fi costat in jur de 30 35 ron componentele.
  Toate super service urile astea, gen depanero si inca 95% din cele existente pe piata se numesc service doar asa cu numele.Ca la astia orice duci textul e cam acelasi..placa defecta modul defect si trebuie inlocuit.Pretul de ex la tine a fost 550 ron din care modulul real e vreo 250 ron si restul in buzunar la ei,iti schimba modulul in 10 15 min si gata.Asta nu e service.
  Un service adevarat face reparatii la nivel de componenta.Daca pe modulul respectiv era un rezistor defect care costa 20 de bani si era inlocuit cu unul nou asta nu inseamna carpit.
  Inca o chestie care se intampla la asa zisele “service uri”…stiti e defecta placa x,trebuie noua.Platesti o placa noua iar cea veche este reparata cu costuri minime gen 10 15 lei si revanduta la altul.
  Daca ajungeai la mine te ar fi costat undeva in jur de 80 de lei si mai foloseai masina 5 ani. Tot era mai bine decat una noua indiferent de ce oferta ai prins si cat de economica ar fi fost.
  Si ca sa nu zica lumea ca imi fac reclama nu am dat nici un nume de service.

  1. da, dar si la autoturism prefer sa inlocuiesc o piesa decat sa o carpesc …

   am luat o masina noua cu 950 de lei … zic ca in loc de banii aia o sa ma bucur de ea. Asta veche se duce la reciclare.

 2. La masina da ca nu poti sa sudezi un telescop si sa il pui la loc.O componenta arsa si inlocuita pe un modul nu inseamna carpeala.
  Ca sa faci si la autoturism ca si la masina de spalat inseamna ca atunci cand ai pana schimbi toata masina ca sa mergi pe principiul tau.
  La 950 e ok ma gandeam ca ai dai vreo 1200 1400 ron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: