home to blog De ce e bine sa piratezi windows

De ce e bine sa piratezi windows

Pentru ca versiunile standard, din fabrica nu functioneaaza.

Am licenta de windows, cumparata acum mult timp. Cum in ultimii 4 ani n-am avut motiv pentru care sa reinstalez sistemul de operare, azi am zis ca trebuie sa-l pun de la capat. E simplu, calculator nou, platforma total diferita fata de cea veche, cere reinstalare. Altfel va incarca de fiecare data driverele vechi si va da erori, mai repede sau mai tarziu.

Anyway, am instalat windowsul de pe CD-ul rosu, 30 de minute – dragut, ma dau pe net, pun firefox, apare butonul care imi cere activare. Ii dau sa se activeze, nimic, verific netul nimic. Dupa ce m-am chinuit o juma de ora ca sa activez windowsul, m-am lasat pagubas. Am folosit o versiune “imbunatatita” primita de la o cunostinta care lucra la Microsoft intr-o perioada, am instalat-o si am schimbat serialul pentru si la validare. Drept urmae asa merge foarte bine.

Pana una alta, a aparut la download pentru toata lumea service pack 3 pentru windows XP. Nu e o mare balarie, daca nu vreti e mai bine sa nu vi-l instalati. Si tot azi am reusit o chestie pe care eu mi-o demonstram numai teoretic. Am copiat de pe un calculator pe altul vreo cativa giga. Sendul se intampla prin placa de retea, iar receive-ul pachetelor si confirmarile de trimitere ale pachetelor veneau inapoi prin wireless. Link poza

14 thoughts on “De ce e bine sa piratezi windows

  1. Pitic, eu am patit asta la un moment dat pana am deschis prima oara o pagina in internet explorer (ca sa il scot din offline mode). Daca mai intampini o situatie asemanatoare, vezi si tu daca asta e.

  2. Fiț-ar cisco-u ala sa-ți fie de râs. Cum să-ți vină bai ack-urile pe alta placa de rețea. N-ai învățat și tu de stiva OSI/TCP/IP alea alea ? Cel mai probabil, wireless-ul, fiind un mediu shared, schimba informații p’acolo de tâmpit. Da’ tu fii sigur că primeai ack-urile tot pe wired. Pune-un wireshark si bonk yourself.

  3. @Piticu: eu din cate stiu, toate aplicatiile Microsoft(ca si cea din imagine), isi iau statutul de Working Online/Offline din setarile Internet Explorer. De aia trebuie sa deschizi Internet Explorer, si nu firefox. Trebuie sa internet explorer sa isi dea seama ca e online, ca si Update ala al tau sa isi dea seama. Eu la asta ma refeream, nu sunt atat de batut in freza:P

  4. Nu stiu daca tu realizezi sau nu ca pentru transferu ala care este direct (switch daca nu chiar crossover pentru wired) si router sau ad-hoc wireless ai doua destinatii Layer 2 diferite, daca nu cumva windows-ul ala stie policy routing sau ai setat tu niste rute foarte dragute pe cele doua calculatoare (sau routerul dintre ele, ca deja incep sa cred ca te-ai chinuit la treaba asta) ceea ce ai pozat tu acolo nu se poate nici macar in cele mai frumoase vise…

  5. Făceai send frumos prin wired (și tot acolo primeai și ack-urile pentru pachete, DOH ) iar pe wireless cel mai probabil primeai niște bălării din mediul shared. Ai să fii uimit să vezi câte rahaturi se transmit/recepționează pe wireless în general. În plus n-ai cine știe ce utilizare pe wireless. Ai doar 2% ceea ce e oarecum normal în idle.

  6. Atitudine de nea-gheo’-de-la sapa. Nu merge CD-ul oficial, il pun pe-ala de la “baeti”. De sunat la suport prespupun ca nu ai sunat, nu? Stii, suportul, fiind unul dintre motivele pentru care chiar merita sa iti iei licenta.

  7. janel, de când am stat appx o oră la telefon cu supportul ca să re-activez un windoze cu licență prefer și eu să pun o copie piratată la care folosesc SN-ul meu doar ca să nu mai pierd timpul cu ăia. Suportul te ajută atunci când îți ușurează munca nu atunci când nu prea știu nici limba română foarte bine (call-centerul la MS era prin Bulgaria ultima dată) și te mai țin la telefon și-o grămadă de vreme deja începe să-ți surâdă varianta cu cd-ul piratat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: