home news Dar cu presa ce ati avut?

Dar cu presa ce ati avut?

Ca presa poate fi un instrument de manipulare ca este mai mult decat a 4-a putere in stat, ca poate dicta si produce evenimente, asta stie toata lumea.

Insa aveti voi habar cat de repede si cat de usor se poate face presa? Sau cat de greu? Aveti voi habar ce e in spatele unei emisiuni de la televizor, ce e in spatele unui articol de ziar? Nu … dar totusi, va permiteti sa aberati cu gratie atunci cand cereti transparenta presei.
Pai … stai sa inteleg, daca pe oamenii care iti iau interviu, pe cei care ii vezi la televizor in fiecare zi cum lucreaza, ii poti acuza de netransparenta … atunci … cine ar trebui sa fie ei?
Sau. E jurnalistul de azi doar o marioneta a patronului? Credeti voi ca in ziua de azi se practica prostitutia in presa mai mult decat se practica cea de pe strada ?! No fucking way! De ce zic asta?  Pentru ca am ocazia sa intalnesc persoane. Nu neaparat juralisti. Pentru ca fac facultatea de jurnalist; si cat de mult o urasc eu, e ok, insa nu e deloc usor.

Din cauza ca ai vazut la antena3 ca e injurat Basescu, sau ca e Patriciu patron la Adevarul. Din cauza asta ai impresia ca se baga nasul undeva acolo nu? Prost …

Pana una alta presa se vinde, iar pentru a se vinde trebuie sa produca. Pentru a produce trebuie sa scrie. Iar articolele acuzate de voi, sunt mult prea rare. Si nici macar nu scot atati bani cati ar trebui. Doar daca ajunge de o ciorba acolo.

Atunci pentru ce situl asta?

4 thoughts on “Dar cu presa ce ati avut?

 1. @piticu: Omule, dar eu aş vedea şi bârna din ochiul meu… O fi înjurat Băşescu la Antena 3 dar în schimb văd că pe Realitatea se intră cu boticul în poponeaţa lui Basescu în stil “goatse” (google it).

 2. Intr-o vineri seara, nu cu foarte mult timp in urma,imbracat “sport”, cu multe tricouri suprapuse, ca aurolacul care-si tine toata averea pe el, Andrei Gheorghe, (un fel de Tatulici reloaded, mai nou) a dezvaluit… una “foooarte tare”, piticule ! Si anume ca in dupa-amiaza suspendarii parlamentare, s-a aflat, impreuna cu alti citiva “jurnalisti”, printre care Andreea Pora, Sabina Fati, Ioana Lupea (Realitatea TV, România libera, Evenimentul zilei), la Cotroceni, alaturi de presedintele Traian Basescu.
  “Ce om singur!”, a decretat domnul Gheorghe care, mai nou, s-a lasat de droguri si mai miroase numai (a) bani
  Ce om singur, presedintele, care, in cel mai constitutional spirit, n-a ezitat, asa cum il acuza unii ca ar face cu toate celelalte institutii de virf ale statului, sa cheme la el presa, in taina.
  Nici nu i-a trecut prin minte ca presa trebuie respectata tocmai ca forta autonoma, independenta, sau stiind foarte bine, din propriile atacuri impotriva “mogulilor”, si batindu-si, suveran, joc, de faptul ca in România independenta presei e o vorba goala si o alta minciuna, nu acelasi lucru ar trebui sa asteptam si de la pretinsii jurnalisti, care practica o meserie nu doar diferita de politica, ci care trebuie sa fie opusa, pentru buna functionare a treburilor publice, politicii.
  In mod normal, in loc sa se simta flatati de diafana mangaiere prezidentiala si sa bage goneta la Cotroceni, daca ar fi fost cu adevarat jurnalisti, cei citiva ar fi trebuit sa refuze, demn, invitatia, ba chiar s-o dea in vileag. Doar ca, ma intelegi ‘mneata, nu prea sunt. Nu sunt. Si si-au cam violat si ultima sansa de a mai fi.
  Insa, franti uman si profesional, obisnuiti cu ordinele si cu fabricarea adevarului ca simpla imagine ,cei citiva nici n-au cricnit, s-au prezentat la ordin, sa aline mahnirea prezidentiala.
  Cred ca prestatia lor, de pina acum si de-acum inainte, este atinsa de nulitate si trebuie privita cel putin cu suspiciune. Si nu cred ca ai vreun argument cu exceptia aservirii, partizanatului si transformarii cainelui de paza in preshul unora sau altora, prin care sa ma convingi ca era chiar echidistant si inevitabil ca la tainica intalnire sa se prezinte Gheorghe si Ioana Lupea si nu Ion Cristoiu sau Liviu Mihaiu. Sau de ce nu, VisUrat, tu si Oradeanul.
  Probabil de asta apar si initiativele ca cea la care am comentat aici.

  P(e) & S(e); eu, dupa postul asta chiar nu trebuie sa zambesc spre nimeni si sa zic “a fost bine, shefu” ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: