Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ma uitam adineauri pe Facebook la ce e prin zona si am descoperit ca

la Kudos au fost 20.000 de oameni pana acum. Nu conteaza exagerat de mult asta, nu conteaza nici macar faptul ca in seara asta erau 80 de oameni care au dat check-in pe Foursquare la Kudos. Ce conteaza e ca din vreo 500 de oameni din seara asta de la Kudos (sau mai multi, dar nu cu mult) 80 de oameni foloseau Foursquare. Ce mai conteaza e ca 20.000 de oameni aveau smartphone, ca sa poata face check-in, dar si internet mobil activ pe telefonul lor.

Si acum intreb, de ce nu ne ofera nimeni, nimic acestora? Adica ai 20.000 de oameni care cel putin stiu ceva engleza, mai mult decat atat au venituri peste medie de isi permit un smartphone, in plus au sesiunea de date activa pe telefonul mobil. Drept urmare, au bani. Asa ca vinde-le ceva, ofera-le ceva doar celor care vin la tine in locatie, doar celor care fac check-in, care sunt clienti fideli si asa mai departe.

De fapt, am vorbit despre asta si saptamana trecuta. S-o fi auzit?

Si mai e o chestie. La Kudos, ca in toata Mamaia, internetul mobil merge ca naiba. Stiu ca nu se necesita o investitie pe termen lung, care sa fie folosita doar 6 luni pe an, cel mult, asta daca e cald la mare. Dar totusi, exista solutii mobile. Sau operatorul de telefonie mobila ar putea sa profite de pe urma celor care isi folosesc telefoanele mobile facand campanii de genul, in locatia asta beneficiaza de internet 3G la viteza maxima pe reteaua noastra, suntem singurii.  Nu de alta, dar urmeaza Liberty Parade, momentul in care vor fi sute de mii de oameni pe litoral, iar in locatia respectiva (plaja dintre Venus si Saturn) toata seara nu va exista semnal la telefonul mobil, pe nici o retea. Iar oamenii care sunt la un concert, pe plaja, whatever unde vor sa puna pe Facebook poze. Vezi fluxul de poze de vineri, cand toata lumea se poza pe autostrada si urca pozele pe net, dar si fluxul de poze de sambata, cand toata lumea isi punea poze cu picioarele in apa sau nisip.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

5 Responses

 1. Programmeru'

  E jenant sa scrii lucruri fara sa te pricepi,numai ca sa mai pui un post si sa atragi trafic.
  Retine ca nicioada, nici o retea mobila nu va putea face fata la o plaja plina cu 10 000 de oameni, din care o zecime au ideea geniala (de fapt genitala) sa puna poze instant de la fata locului pe Feisbuci. Pur si simplu tehnologia are limitele ei si nu este idiot-proof.
  Un smartphone decent nu mai are de mult preturi astronomice, daca nu vorbim de chestii de top si cu preturi exagerate, gen Galaxy S 3484 sau aiPhone (nu, nu am phone din asta, detest chestiile cu mar pe ele).
  Daca prin internet mobil intelegi vodafone (de fapt foameafone), ai gresit adresa. Altii -nu dau nume, ca sunt mai multi- ofera un serviciu mai bun, mai ieftin si mai fiabil, desi la cati oameni sunt vara la Mamaia, e normal ca serviciile sa fie blocate de numarul utilizatorilor.

  Reply
 2. Florea Cristian

  Eu cred că n-au fost 20.000 de oameni cu smartphone acolo. Gândeşte-te că la mare nu te duci niciodată singur. Din 10 oameni, sau câţi sunteţi, unul dă check-in, iar la „Places” acolo se strâng 10. Asta nu înseamnă că toţi 10 au telefoane deştepte.

  În plus, Facebook-ul e atât de fiabil, încât îţi poţi da check-in şi cu un telefon vechi de vreo 3-4 ani. Asta nu înseamnă că ai mulţi bani de investit. Iar ca s-o luăm şi altfel, dacă ai telefon care poate da checck-in, asta nu înseamnă că dacă te duci la mare vrei să bagi o grămadă de bani în alte lucruri.

  E mult de discutat pe tema asta, că poţi sta să verifici şi media de vârstă a celor care dau check-in. Dacă e de vreo 18-20 de ani, smartphone-ul şi drumul la mare, în general, sunt suportate de salariile părinţilor. Iar dacă încerci să le vinzi adolescenţilor ălora ceva, sigur nu vei reuşi.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.