Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Bucurestiul arata acum asa:

Vor mai fi cladirile astea peste 10 ani? Eu zic ca da, dar totul va fi o ruina. De ce? Pentru ca  noi nu acceptam progresul decat daca il baga cineva cu forta pe gat.  Nu, nu mai e loc pentru cladirile astea, costa prea mult sa fie reparate, nu mai au loc intr-un  oras sufocat.

Ce punem in schimb? Niste zgarie nori cu locuri de parcare. Dezvoltam orasul sau il transformam in praful care ne ineaca?

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

10 Responses

 1. hpv

  eu peste 10 ani, vad bucurestiul neschimbat ..la fel de aglomerat si plin de praf…poate sa apara 2-3 cladiri noi, atat ;))

  Reply
 2. liviu amza (nadie)

  multumesc piticule.mi-ai ridicat mingea la fileu.mai cladirile vechi costa o gramada de bani sa fie restaurate si in plus nu aduc nici un beneficiu.daca ai o opera de arta ea iti aduce bani nu iti consuma.daca dai toate vechiturile jos ai loc de PARCURI parcari si zgirie nori cum zici tu.cine nu vrea sa vada cladiri de sticla si otel in care sa se traiasca mai mult decit civilizat.exista muzeu al satului de ce nu ar exista si muzeu al orasului.cite un perete din fiecare zona.sincer nu ma atrag cladirile vechi.doar castelele :).pe locul a 100 de maghernite poti sa faci sa para un paradis.nu mai sta nici omul in cocioaba sa-i ploua in cap.da tac ca ma injura domnii de la cultura.e opinia mea.nu trebuie nici macar respectata. :)) eu sint de parere ca o cladire construita pe verticala economiseste multe.stiu sint si cutremure.da avem ingineri care rezolva problema asta.sint sigur.

  Reply
 3. liviu amza (nadie)

  mai n-o sa fie nici un om deacord cu tine.lucrurile vechi dau valoare.se intilneste noul cu vechiul.multi zic ca sint lasate neingrijite sa pice de la sine.n-au putere nici sa le intretina nici sa le renoveze nici sa le incalzeasca.cred ca ai dota un spital cu aparatura ultra moderna si ai lasa o cladire veche sa se prabuseasca.chiar i-ai da un brinci. 🙂 si cum se zice ia-o ti-o fac cadou.mut-o unde vrei poti sa o bagi cu totul in muzeu.ce o sa fim injurati de muzeografi. 🙂 nu-ti bati joc de cultura dar sint lucruri energofage.consuma energie timp si bani.

  Reply
 4. liviu amza (nadie)

  eu am inteles piticule da ce te faci cu domnii de la muzeu?ai curaj sa sti.nu-ti este frica?poate te trezesti cu pietre aruncate dupa tine.avem gindirea tovarasului Nicolaie Ceausescu.

  Reply
 5. Flori`

  Zona veche a Bucurestiului e unul dintre locurile mele preferate, dar cladirile care se prabusesc prin centru sunt departe de aprecierea mea

  Reply
 6. costin

  Exista si o solutie de compromis, deja pusa in aplicare in unele locuri din centru. La o astfel de cladire se demoleaza tot, mai putin fatada si se construieste noua cladire in spatele fatadei.
  Dupa terminarea lucrarii la strada totul va arata neschimbat si in interior beneficiezi de avantajele unei cladiri moderne.

  Reply
 7. Campulung Moldovenesc

  Si sunt zeci si zeci de de-astea. Desi bucurestiul e cum e, inca sunt destule cladiri vechi, arhitecturale, care arata superb, dar se vede ca sunt vechi ca nucul. Totusi, in loc sa construim doar centre de afaceri si cladiri care de care mai inalte, nu mai bine am arunca o privire si spre trecut si sa dam o noua fata acestuia? Sa incercam sa restauram valorile? Sa vedem ce-a fost in urma, si macar centrul ala vechi, care il mai avem, asa cum e, sa nu fie plin de business center-uri?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.