home to blog Cum stam noi degeaba si trece vremea

Cum stam noi degeaba si trece vremea

Am mai scris asta, piata economica din Romania e la pamant. Si nu e la pamant din cauza crizei mondiale ci e la pamant din cauza asta:

Si acum ma intreb, treburile carui Guvern? Care masuri au fost luate de Guvern si eu le-am trecut cu vederea? Sau cine a facut ce pentru tara asta? Ca, de cand sunt la putere doar stres ca se baga Basescu in viata lor, ca nu ii lasa sa faca nimic, ca nu stiu ce se intampla ca nu stiu cum.

Dar masuri nimic.

Vorbeam zilele trecute cu un manager de companie care zicea acelasi lucru. Vor urma 6 luni foarte grele pentru economia romaneasca, dar si pentru piata de publicitate. Si asta pentru ca nu vor mai fi bani de investit, companiile vor reduce motoarele, productia se va micsora. Ramane de vazut daca companiile vor vrea sa depinda de guvern sau nu.

Ce fac grecii?

Teoretic toata lumea se apuca sa compare Romania cu Grecia. Practic nu e relevant, atat timp cat Grecia are sute de kilometri de autostrazi si o infrastructura suficient de buna incat sa sustina orice. Si grecii ar fi dat vina pe guvern in prima faza. Dupa care s-au resemnat si si-au dat seama ca nu ii verifica nimeni daca fac evaziune fiscala. Asa incat au inceput sa lucreze direct. Direct de la productie la desfacere. Fara sa mai implice statul sau chitantele, fara sa mai plateasca TVA si fara sa mai faca datorii inutile pentru un management defectuos cand vine vorba de stat.

Astfel grecii recunosc ca le e greu, ca sunt faliti, dar pe de alta parte fac caruta de bani lucrand direct cu producatorii, facand trocuri si incercand sa le arate turistilor ca de fapt ei n-au nici o problema.

Noi…. Ah, stai ca noi n-avem nici turism, nici industrie.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Cum stam noi degeaba si trece vremea

  1. Cum ce masuri: rectificare bugetara, taieri buget investitii cu 2 Miliarde lei, realocari buget pomeni electorale 1.5 Miliarde lei (cresteri salarii, pensii, alte ajutoare). Crezi ca-i asa usor sa pui pe picioare un asemenea proiect pentru alegerile parlamentare?
    http://taraboste.blogspot.ro/2012/09/ponta-gasit-banii-pentru-pomeni.html

    Apoi mai este si marele proiect de crestere a capacitatii de colectare a Fiscului, strategia ochiul si timpanul, pusa la cale de gurul turnatorilor, Felix.
    http://taraboste.blogspot.ro/2012/09/noua-strategie-fiscala-guvernului-ponta.html

    Poriecte ample, care vizeaza intreaga tara, cu efecte imediate pentru clica USL-ista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.