36 thoughts on “Cum se fura biciclete in Bucuresti

 1. genial, mo, genial, manca-ti-as rolexu.
  am simtit o durere in suflet cand am vazut toata indiferenta. bravo, asa ne trebuie. eu sincer, ti-as fi rupt mana si pe urma te duceam la militie. sincer!
  succesuri in continuare.

 2. Eu cred ca este relativ normal ca omul sa nu intervina, eu daca am 60kg si vad pe unu ca pare suspect de ceva nu ma apuc sa-l iau pe ala la 11 metri, eu in cel mai bun caz trebuie sa anunt un politai ca doar de-asta sunt platiti sa verifice si sa analizeze orice sesizare. Nu, sincer nici eu n-as intervenii!

 3. Buna seara,
  As fi vrut sa spun: “incredibil”! Insa, sunt prea ancorata in realitate (o fi bine, o fi rau?)pentru astfel de afirmatii. Aici am ajuns ca spirit civic,dupa mai bine de 20 de ani de democratie. Suntem o combinatie de frica,ignoranta,naivitate…Oricum, eu inca mai sper intr-o “revenire” a noastra (da’ stii cum e, speranta moare ultima:) )
  Cu prietenie

  1. exact aceeasi parere o am si eu. Ceea ce e nashpa e ca oamenii trecatori nu-l intreaba nici macar daca e bicicleta lui. In fine, ar trebui niste acte si pe biciclete mai ales ca unele costa de la un salariu mediu si jumatate in sus.

 4. Filmul e uluitor insa situatia e naspa rau. Mie mi s-au furat pana acum 3 biciclete – nu in Romania – si cred ca m-as criza de as vedea asa ceva in fata. Asta ma face sa cred ca inca in multe locuri atitudinea in situatii de genul asta e asemanatoare cu cea din film.
  Eu stau in Israel si-mi amintesc ca acum vreo 3 ani au prins aici un hot cu totul special: avea omul un soi de ‘harta’ a bicicletelor din Tel-Aviv si in multe cazuri si orele la care bicicleta era legata in locurile marcate. Si nu mai retin daca tot asta, sau altul, lucra in cardasie cu asociati romani, si aici vine cireasa de pe tort. Hotii, dupa ce furau biciclete/bucati de biciclete, puneau cate 20-30 deodata la posta si le trimiteau in Romania. Si culmea, nimeni nu s-a intepat foarte multa vreme si au furat intr-o veselie cativa ani buni.
  Nici azi nu cred sa se fure mai putin, insa putina atitudine civica si sunatul la politie cand vedem asemenea lucruri ne-ar ajuta pe toti putin.

 5. @ zeltera: şi totuşi rămâne în picioare întrebarea, cum dovedeşti că e bicicleta ta? Cu alte cuvinte, câţi dintre posesorii de biciclete au chitanţa, factura, garanţia, pe care să fie trecută şi seria cadrului (nu mai pun la socoteală situaţia în care bicicleta e făcută pe bucăţi :D).

 6. ba baieti ba… nu va mai dati peste cap ca nu reactioneaza populatia… “hotii” vostri sunt prea bine imbractai, albi, relaxati si in mieziul zilei… reactia pulimii este cat se poate de normala :” omu chiar si-o fi pierdut cheili, de ce sa-l boscorodesc io, mai ales ca are un ciocan in mana, le-o enerva degeaba”
  Mi-am incuiat masina cu cheile in contact de cel putin 10 ori pana acum, si de vro 3-4 ori in fata politiei si bisericii de la eroilor. Mi-am descuiat masina cu bete si sarme pe langa cheder ziua in amiaza mare si nimeni n-a zis pas…
  Hai sa nu ne mai plangem atata de mila !

 7. Caz real:
  – jandarm , prinde TIR cu lemne furate, opreste sofer, care face gura ca sa-i dea drumul ca nu stie pe cine supara…
  – jandarmul face dosar, tot.
  A doua zi, e sunat de “superior” ca de ce se baga aiurea, ca nu stie pe cine supara…
  Rezultatul este scaderea cu 15% din salariu si mutarea in alta locatie.

  Al doilea caz, legat strict de hoti.
  Un pusti, la 20-22 de ani o atentioneaza pe o doamna ca ii se umbla in poseta, hotul urla ca nu e adevarat, la statie coboara primul, din spate “cola-borat-orul” hotului, in timp ce coboara, il imbranceste un “pic” pe denuntator.
  Pana la urmatoarea statie, denuntatorul a lesinat..
  Fusese injunghiat cu ceva f ascutit, ca un ac lung…

  Si ultimul caz,la care nici azi nu avem nici o veste:
  pe dorobanti, langa benzinarie, mergand pe jos si vb la telefon, o prietena alaturi de un baiat la 18 ani, fotbalist in echipa de juniori, cu un viitor stralucit in acele ceasuri, este atacata de un tip, ce voia sa-i fure mobilul, la care fata tocmai vorbea.
  Fotbalistul sare in ajutor, cand din spate vine “cola-borat-urul”, baga cutitul in el, abandonand apoi telefonul si fugind cu primul atacator…
  Tanarul din echipa de juniori, nici azi nu stie cine i-a distrus viitorul.
  In urma acelui atac, cutitul lui ce i-a distrus 1 rinichi si alte complicatii, tanarul nu mai are voie sa faca sport…
  Welcome to Romania…
  Sa te mai bagi pentru altul ?
  Poate doar daca esti sigur ca il poti impusca si ca nu e nimeni in spatele tau sa te execute miseleste…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.