home to blog Cum se face backup?

Cum se face backup?

Imi amintesc ca acum ceva ani si eu si Paul aveam indatorire de serviciu sa facem backup. Pe langa stocarile pe care trebuia sa le identificam trebuia sa ne amintim la fiecare interval de timp sa pornim utilitarul de backup, sa pornim backup-ul si sa stam sa-l pazim ca nu cumva sa rateze vreun fisier sau sa crape. Paul cum ai amintirile mai proaspete, stress-ul acumulandu-se mai mult la tine mai baga detalii.

Cel mai mult ne-am chinuit la vremea aia pana sa gasim un programel fiabil cu care sa se poata face backup. Paul chiar se apucase sa scrie unul intr-un timp, nu cred ca l-a terminat la momentul ala, dar intre timp a aparut backitup.ro. O solutie de backup online al fisierelor de pe calculatorul / serverul tau, tocmai de asta are variante pentru firme si utilizatorii obisnuiti.

Eh, chestia asta e exact ce am eu nevoie acum. Pentru ca unul din HDD-urile de acasa incepe sa dea semne de batranete si ingheatza tot sistemul, asa frumos, cam cate 2 minute in timpul actiunii. Si cum daca imi schimb hard-ul trebuie sa am si backup la el, ca nu cumva sa pierd informatia, trebuie sa-mi fac cont pe siteul de mai sus. Si cu ocazia asta o sa-mi fac backup si la servere, pentru ca trebuie.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

23 thoughts on “Cum se face backup?

  1. Tot ce se poate insa in fond e blogul lui si scrie ce vrea el.

    Insa e ceva ciudat cu postul asta. Am primit notificarea prin email cu un comentariu nou si cand am intrat pe site sa raspund, comentariul nu exista. Fie a fost sters, fie am primit notificarea inainte sa fie aprobat .. nu am idee, da’ e ciudat.

  2. > Pentru ca unul din HDD-urile de acasa incepe sa dea semne de batranete si ingheatza tot sistemul, asa frumos, cam cate 2 minute in timpul actiunii.

    Să-l defragmentezi ai încercat? 🙂 Și cât de vechi este?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: