home to blog Cum se apara unii

Cum se apara unii

Poliţia a reuşit să-l identifice pe „Vlăduţ” după IP şi, la ora 6.00 au intrat cu forţa în apartamentul său. Încercând să scape de probele compromiţătoare, tânărul a aruncat, de la etajul cinci, 3 laptopuri.

Forţele de ordine au adunat bucăţile de calculatoare pentru a le pune cap la cap, în speranţa că vor recupera datele din memorie.

(newsfm – nu stiu, sa dau link catre stirea lor, n-au in titlu link)

Adica baiatul a facut prostii, prostii pe naiba, vreo 2 milioane de dolari de pe Ebay si l-a prins politia. Cine stie cum, sau cine stie cat de idiot era ala, ca dupa IP nu poti gasi pe nimeni aici. Impresionant e ca a stiut ce trebuie sa faca cu laptopurile cand a venit politia si drept urmare le-a aruncat de pe geam. Acuma sa stea politistii si sa cumpere laptopuri asemanatoare ca sa le poata repara. Desi daca s-au facut hardurile bucati :))

Dar e bine, n-ai dovezi n-ai ce sa acuzi.

32 thoughts on “Cum se apara unii

 1. Daca a avut minte sa faca 2 mil de dolari dar nu a avut minte sa plece din Romania insemna ca mai mult n-avea decat avea. Nu sunt de acord cu furtul insa daca tot a facut-o macar putea idiotul sa gandesca si vreo doua mutari in avans, ca la sah.

 2. N-ati citit stirea bine: 2 milioane de $ pierderi nu inseamna ca a furat 2 milioane. E-bay a trecut la pierderi si reproiectarea metodelor de detectare şi combatere a fraudelor, evaluata la 500 mii $.
  Pina la urma ce mare hacker e asta? A facut ceva phishing si niste fraieri au cazut in plasa. Asta e hacking? Asta e prostie. E o chestiune de timp pina esti prins. Daca pagubele sunt mari, sigur te cauta.
  Am mai vazut eu “hackeri” care reuseau sa “ciupeasca” 2 – 3 nr. de carduri de credit si comandau marfa pe adresa bunicii.

 3. Stiu eu prieten bun ce a procedat la fel, avea totul pregatit, Pc fara carcasa, HDD-ul langa el si in caz ca vine politia sa arunce hdd-ul! Dupa cum se astepta au venit si la el la usa, nu au intrat cu forta, au sunat, omu i-a vazut pe vizor … “imediat”! Hdd pe asfalt si a scapat :).

 4. Paguba a fost de 2 milioane, el a furat putin.

  Eu nu-l cred deloc destept si uite de ce: in articolul din ziar (care parea ceva mai documentat) zice ca el a fost contactat de angajatii eBay care s-au dat drept niste pasionati de hacking pentru a vinde metoda lui (sau coduri sursa / informatii din interior). El a acceptat (nu zice suma) si le-a spus lor sa trimita banii pe adresa unde a fost prins (!!!).

  Deci faci phishing cu eBay, iei conturi, faci paguba si nu iti stergi urmele. Din senin te contacteaza cineva ca vrea sa cumpere ceva ce tu ai, dar nu declari ca vrei sa vinzi. Apoi accepti si dai adresa de la care esti ulterior arestat. Mi se pare kamikaze comportamentul lui. Nu avea decat 8 clase terminate.

  Eu in locul lui nu as fi facut phising(daca asta a factu). Dar daca spargeam eBay (hacking serios) le-as fi trimis lor un mail si in cel mai prost caz imi faceam niste publicitate pozitiva. Sunt sigur ca una din zecile de firme de internet security s-ar fi obosit sa-l contacteze, eventual sa-l angajeze. Intr-un caz mai fericit, ma angaja chiar eBay sau macar imi dadea o prima. Sunt sigur ca decat sa cheltuie 2 milioane de dolari sa aresteze un pustan prost, mai bine cheltuiau 200.000 pentru a securiza putin sistemul.. dar asta e doar parerea mea

 5. @mihai
  hai zi-ne si noua ce programe au aia de la militie care poate sa face si desface multe …… nu de alta, dar poate vrea si cei de la iues government sa sparge un AES cu cheie de 256 si nu stie la cine sa apeleze ….. asa va mai place la unii sa va dati cu parerea …..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.