home to blog Cum se ajunge la plaja Vadu

Cum se ajunge la plaja Vadu

Prima data am ajuns la Vadu in 2009. Nu stiu in urma carei idei am ajuns acolo, dar am fost bucuros de plaja si am tot vrut sa revin. Atunci era asa. Acum nu e mai nimic diferit.
Plaja de la Vadu e un loc salbatic, din pacate ars in flacari de romanii civilizati – la propriu. Anul trecut a fost un incendiu care a distrus tot stufarisul de pe langa plaja. Asa incat acum totul e acoperit de iarba. Din fericire.

Am gasit plaja destul de aglomerata. Plina de SUV-uri care vor sa faca si ele o baie in mare. Cativa oameni la cort si cam atat. Ah si noi.

Pana una alta Vadu e cel mai relaxant loc de la mare. Fara semnal pe telefonul mobil, fara muzica pe plaja, fara colorata maine e gata, fara vreun bar de unde sa cumperi ceva, fara nimic. Doar tu si natura. Drept urmare eu m-am pus pe plaja si am dormit toata ziua. Ma intorceam doar cand arsura soarelui devenea insuportabila si ma trezea.

13 thoughts on “Cum se ajunge la plaja Vadu

 1. Felicitari! Continua cu articole din astea, ca la anul o sa gasim si barul si muzica si colorata, ca sa nu mai vorbesc de numarul SUV-urilor 😉

  Nu imi vine sa cred ca merita atat de mult traficul SEO incat sa contribui activ la stricarea (a inca) unei zone ce sta frumoasa si linistita asa cum e ea… salbatica.

   1. E ok cu SUV-urile. Intra cu ele pe plaja, se impotmolesc si a doua oara nu mai vin. Am dat si noi peste un astfel de caz prin iunie. A intrat pana la mal si acolo a ramas. Ii dau totusi dreptate lui Geo, cu cat stiu mai putini de locul acesta, cu atat mai bine, ca in weekend deja au inceput sa vina familii care fac gratare si lasa dezastru in urma lor.

 2. Piticule, ai scris de Vadu!!!! Așa ceva…
  O să-ți sară toți hipsterii în cap! Îți dai seama? Unde mai beau, unde mai trag etno-B-uri? Vama nu mai e ce a fost.

 3. In realitate acolo e semnal al telefon, si chiar 3G, nu insa la Vodafone, reteaua care isi micsoreaza acoperirea in loc sa o mareasca.
  Numai la Vodafone nu ai semnal la Vadu.

 4. Mulţumim pentru articolul cu titlu foarte inspirat pe care l-ai scris. Seamănă cu o căutare banală pe Google…

  Eu merg acolo de prin 2008, când era aproape pustiu şi în weekend. Dar de când cu Ştirile ProsTV şi cu alţii ca tine care fac reclamă, găsim pe-acolo tot mai multe gunoaie, tot mai mulţi ţărani şi tot mai multă aglomeraţie.

  Ah, da, şi familii cu grătare care campează fix lângă cortul tău…

   1. Şerban, citisem comentariul tău de mai sus chiar înainte să-l scriu pe-al meu.
    Mă gândesc cum să te abordez. Să-ţi spun că eşti un băgător în seamă şi cu o inteligenţă sub medie n-ar fi ok, pentru că nu te cunosc. Tu, în schimb, se pare că mă cunoşti destul de bine 🙂

    Eu nu ştiu ce înseamnă hipster, e un termen destul de vag, fără delimitări clare.
    Dar dacă a fi hipster înseamnă să-mi placă să merg pe o plajă şi să-mi pun unde vreau prosopul, să nu aud nicio muzică, niciun cocalar şi niciun vânzător ambulant sau să dorm noaptea ascultând valurile şi apoi să pot privi răsăritul soarelui din cort, atunci eu sunt cel mai mare hipster şi mi-o asum cu plăcere.

    Hai, pusi, mă duc să bag o etnobotanică.

 5. Vlad, pentru a-ți satisface dorințele, cel mai potrivit loc unde poți face plajă, în condițiile impuse de tine, ar fi pe Lună sau Marte. Aici, pe Terra, există oameni. Cocalari, vânzători ambulanți, hipsteri, ce vrei tu. Toți sunt oameni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: