home to blog Cum schimbi MAC-ul placii de retea

Cum schimbi MAC-ul placii de retea

MAC, sau physical address este adresa fizica a placii de retea. Fiecare placa de retea are o adresa unica, data de catre producator in urma unor combinatii stabilite de cifre si litere.  Mac-ul placii de retea poate fi schimbat astfel:
1. Intai trebuie aflat ce mac vrem sa punem, in conditiile in care vrem sa schimbam mac-ul intre doua calculatoare. Drept urmare start > run > cmd (enter), iar in fereastra scriem ipconfig /all (pentru utilizatorii de windows).  Acolo va rezulta un output asemanator cu cel din imagine, trebuie sa ne uitam dupa linia cu Physical Address, locul unde ni se arata mac-ul existent al placii de retea, aici subliniat cu rosu.
mac network

2. Trebuie sa punem mac-ul aflat pe o alta placa de retea. Respectiv urmam pasii: Start > Control Pannel > Network Connections > click dreapta pe placa de retea al carei mac dorim sa-l schimbam si propietati. Ca in poza alaturata:
mac network

3. In configurarea placii de retea s-ar putea sa primiti un mesaj de avertizare cum ca veti pierde conexiunea (se da ok), dupa care la panoul Advanced, ne uitam dupa Network Address.  Standard este bifat not present, noi vom bifa value si vom scrie acolo mac-ul ce dorim sa-l alocam placii de retea, cu litere mari, fara puncte, sau linii.

mac network

ATENTIE !! Doua calculatoare cu acelasi mac nu vor functiona in aceeasi retea. Deci ori trebuie sa fie separate, in doua retele diferite, ori unui alt calculator trebuie sa i se aloce alt mac. Spre exemplu, eu acasa am mac-ul laptopului pus pe calculatorul ce primeste net, ca sa am net si pe laptop, pe acest calculator a trebuit sa pun un alt mac (am modificat ultima cifra).

37 thoughts on “Cum schimbi MAC-ul placii de retea

 1. O intrebare.
  La servici am net in retea, doar 256kb alocati prin Romtelecom. Merge dormind 😀
  Acasa am prin RDS, merge rapid, am abonament cu viteza mare.
  Uneori trebuie sa trimit / primesc email sau alte kestii la servici… si ori astept, ori fug acasa si rezolv rapid problema :))
  Pot sa imi pun temporar MAC-ul de acasa (RDS) pe calcu’ de la servici (Romtelecom) ?
  Multumesc.

 2. mai eu vreau sa schimb adresa aia care este subliniata cu rosu!!!!!!!!!! am incercat cu tot ce ati scris dar nu merge!!!!!!!!!!!

 3. Sa-mi bag madularul in mamele voastgre de nenorociti care furati ip-uri! Saracii dracu’,nu aveti 30 lei in buzunar sa va platiti netul si furati de la altii…manca-mi-ati coaele!

 4. @Alex Ce-ai ma bogatanule :))…da daca ii dam noi madularele lu ma-ta te mai agiti asa ?“Coaele“ se scrie corect coaiele, fiindca este pluralul de la coi, analfabet sarac cu duhul…

 5. ce pula mea ai ma de comentat… cine pula mea i-ti fura ip-u tau de 0.0001kb/s sa ma pis pe tine… omu ala a pus o intrebare nu te-a jignit… nu te alta da ma si io aceeasi problema … am avut Netowrk Adress dar acu nu mai am si nu am priimit nici un raspuns promt

  1. salut, isp-ul meu imi ”da” internet prin adresa de mac a placii de retea. in casa am un router wifi. care mac trebuie sa il dau isp-ului pentru a avea internet prin router? ms

   1. Ca sa conectezi tre sa lasi cum e si pana acu ..cand setezi router-ul ..fa setarile prin calculatorul care l-ai avut conectat si care are deja mac..address la ISP..In setarile router-ului ..ai o locatie ..anume ..Mac address..si in ea iti ofera posibilitatea..de clone mac..)cloneaza mac-ul pc-ului ) ..Daca mai apoi router-ul se conecteaza dar pc-ul nu mai vrea..schimba adresa de mac a PC-ului .. sau ..dai direct adresa de mac a router-ului ..(e scrisa pe spate ..langa IP-ul de fabrica)
    Ideea e ca cand setezi Dhcp in router ..(conectarea la net ) ..el devine principalul comunicant cu isp-ul ..practic se transforma in default gateway pt microreteaua ta ..

 6. Salut te rog ajutama cum elimin din IP-ul calculatorului numele meu asa arata te rog tr pe mail Salut ma poate ajuta cineva as dori sa nu se mai afiseze numele meu aici ce trebuie sa fac multumesc.
  viorel-pc IP. 192.168.1.6 MAC. 90-F6-52-17-1E-48

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.