home to blog Cum scanezi stocari foarte mari?

Cum scanezi stocari foarte mari?

Acasa am 2.25 TB stocare pe calculator. Asta e suficient pentru ce am eu nevoie momentan, la ce folosesc calculatorul, dar putin cam mult pentru programele de antivirus existente. Bineinteles nu pot sta fara antivirus ca doar sunt in RDS, iar pentru reteaua asta Kaspersky e singurul care stie sa ma protejeze impotriva atacurilor si scanurilor de retea. Si asta dintr-un singur motiv, sunt pe windows si insist sa-l tin conectat direct in internet, fara sa pun routerul in fata.

Totodata am dat si peste un scanner online de la windows, dar dupa ce a stat aproape 24 de ore sa scaneze toate diskurile si a gasit 36 de issues, mi-a afisat mesajul asta.

Moment in care am inceput sa-mi pun intrebari. E stocarea de vina ca e prea mare si ca e plina? Sunt mai multe fisiere decat poate administra utilitarul de scanare? De Kaspersky mi-e frica sa-l pun sa scaneze ca sta si mai mult. E foarte mailitios. Pe langa asta oricum Kaspersky are dezactivate o gramada de optiuni ca sa-mi pot face eu treaba fara sa ma anunte ca fac ceva periculos.

Si totusi, eu sunt curios, cu ce pot scana ce am pe calculator ca sa verific de virusi, de vulnerabilitati, etc. Sunt sigur ca n-am de niciunele, dar vreau sa stiu care tool pare ca merge mai repede. Ce ati incercat voi si ce v-a multumit?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

17 thoughts on “Cum scanezi stocari foarte mari?

  1. Nu ai de ce sa scanezi tot continutul hardului. Scanezi doar partitia cu sistemul de operare, instalezi un antivirus, de preferat Avira sau Kaspersky (recomand Avira pentru urmatorul an), iar daca accesezi un folder ce contine un fisier problematic iti va urla antivirusul si vei sti ce trebuie eliminat. Daca ai vreun virus neindexat de antivirusi pe o alta partitie degeaba mai scanezi oricum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: