home news, to blog Cum să alegi cel mai bun telefon de pe piață

Cum să alegi cel mai bun telefon de pe piață

Eu sunt rău când vine vorba de ales telefoane. Până acum luam telefoane din astea, în test. Și erau simple. Gen, asta îmi dădea producătorul, cu asta mă distram. Și spuneam de telefonul acela bune și rele.

Dar am plecat într-o zonă în care marketingul nu este atât de dezvoltat, iar telefoane de testat nu există. De fapt nici producătorii nu sunt interesați de zona asta. E așa, la și altele.

Așa încât mi-am cumpărat primele două telefoane. Eu șmecher, am vrut să iau ce e mai bun de pe piață. Și am cumpărat. Întâi un Meizu, care în 2015 era cel mai avansat tehnologic. Și încă este avansat tehnologic, dacă nu se certau ăștia de la Meizu cu Google și dacă Google nu le delista telefoanele din categoria telefoanelor suportate cu Android.

Drept urmare m-am trezit cu un telefon care mergea greu, așa încât i-am dat reset, ca să văd că am rămas fără Google Play și fără suport de la Google. Acum ca să îl pot folosi cumva, am un fel de android pe el, trebuie să descarc o anumită versiune de Google Play Services (că nu merge oricare sau cea mai nouă versiune) și abia apoi mă pot bucura de câteva facilități de pe Android, nu de toate. Telefonul mai ține 8 ore ca telefon de backup. E unibody, deci nu se poate schimba bateria. Dar are carcasă de aluminiu și cameră de 20 mpx care chiar face poze.

Și ca să continui aventurile cu chinezăriile atunci când a murit Meizu, am zis că nu se mai poate, trebuie să iau alt telefon cel mai performant. Așa încât am luat Xiaomi Mi Mix 2 Special Edition. Singurul telefon cu 8 Giga de RAM la ora aia și Snapdragon 835 și 128 giga stocare, pe care nu știu de ce dar nu reușesc să îi umplu. Și telefonul e super bun, fac editare video pe el și merge mai repede decât pe Mac.

Cu ăsta a fost o altă poveste frumoasă. A doua zi după ce l-am luat, m-am lăsat eu așa pe spate, pe scaun și mi-a alunecat telefonul din mână. S-a făcut ecranul țăndări și a trebuit să-l schimb. Cum pe telefoanele astea nu se fac ecrane de schimb – așa au zis cei de la service; mi-au dat un alt ecran, care avea aceleași dimensiuni și se pupa aici. Nici nu mai contează acum că nu avea toți senzorii și că e camera frontală în ceață, telefonul merge.

Și ar fi mers și acum, dacă nu s-ar fi dezlipit un pic ecranul, iar atunci când îl pun pe masă sau îl bag în buzunar, se oprește sau se resetează.

Însă eu abia cum am descoperit că acest telefon fiind Special Edition (serios, așa se numește – link ) nu primește și update-uri. Primeste Mi Mix 2 care nu e special, ăsta nu. Well, crap.

Cele mai bune sfaturi pentru telefoane:

  • alegeți telefoane de la producători care au contracte ferme cu Android, să nu vă treziți ca mine la Meizu.
  • Căutați telefoane cu carcasă de aluminiu, evitați prostiile de sticlă sau ceva, că pățiți ca cu mine cu ecranul ala.
  • Căutați ultimul procesor de pe piață, odată cu el vin și celelalte componente tehnice.
  • Aici e un noroc, dar în principiu luați doar telefoanele care ar trebui să primească update-uri. Mi Mix 2, fără special edition de exemplu. Ce sens are să ai 8 giga de ram și să fie cel mai șmecher telefon, dacă rămâne la android 7.
  • De data asta chiar căutați pe forumuri / XDA Developers ce spun alți utilizatori despre telefon. O părere care este împărțită sau câțiva oameni cu bani care au de unde să arunce să testeze un telefon nou, vă pot influența și pe voi.
  • Ah, logic nu dați banii pe brand. Adică economisiți 200 – 300 de euro, în loc să cumpărați litere. Eu cu Meizu încă fac poze bune și cu Xiaomi editez video. Și am ieșit la jumătate de preț față de branduri. Merită.
  • Nu folosiți telefonul fără husă și fără ecran de protecție. Lumina aia vibrantă e pentru fițoși. Tu vrei să cadă telefonul pe asfalt și să-l mai folosești și mâine.
  • Da, puneți custom ROM; dar asigurați-vă că l-au testat alții înainte. Citiți documentația obligatoriu și asigurați-vă că telefonul vostru este suportat. Eu o să risc pe Xiaomi, pentru că el e Special Edition. Revin cu update-uri
TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

One thought on “Cum să alegi cel mai bun telefon de pe piață

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: