home to blog Cum platim noi creditele altora

Cum platim noi creditele altora

Programul Prima Casa face o chestie foarte tare. Iti inlesneste tie accesul  la un credit pentru prima ta locuinta, credit garantat de stat si oferit de bancile comerciale. Pana aici toate bune si frumoase. Pentru ca e garantat de stat, daca individul nu mai plateste ratele, statul trebuie sa dea bancii banii, iar apoi statul ramane cu casa respectiva.

Drept urmare, daca nu va asteptati deja, am ajuns in momentul in care se executa silit primul propietar de apartament din programul asta. Cine va da banii bancii inapoi? Statul? Cine ii da banii statului ca sa ii dea bancii inapoi? Noi. Aveti dreptate. Pentru ca statul nu e societate pe actiuni ca sa se vanda si sa produca profit. Nu, noi trebuie sa il sustinem.

Btw, mi-am amintit, ANAF a inceput sa blocheze conturile oamenilor care au amenzi neplatite sau nedeclarate platite.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Cum platim noi creditele altora

  1. Nu plătim noi nimic din schema asta. Se vinde apartamentul, statul ia banii, ii da 80% băncii, păstrează ceilalți 20% (presupunând ca l-a vândut la același preț) iar banca nu da nici ea faliment ca o fi apucat ala sa plătească ceva, plus avansul de 5%.

    Singurul care pierde e cel care nu mai poate/vrea sa plătească ratele.

  2. Problema e tot a statului care e corupt, si a celui care a cumparat si nu a mai platit ratele. Si sa iti explic ceva. In caz de neplata, statul il executa silit pe proprietar, adica il da in judecata (o institutie a statului) si atunci tribunalul dispune unui executor judecatoresc (un reprezentant al statului) sa vanda locuinta la licitatie. Ca acel executor judecatoresc ia o spaga de 10k euro si vinde acel apartament de 60k de euro cu 15k e partea a doua. Si aici e exclusiv vina statului care nu stie sa aiba grija de propriile active.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: