home to blog Cum mai fura bancile? Peste 100 de lei comision la orice tranzactie

Cum mai fura bancile? Peste 100 de lei comision la orice tranzactie

Intamplator sau nu, am un credit in euro. Ghinion, acolo era cea mai mica dobanda, acolo era cel mai mic comision, acolo era o banca care mi-a dat banii. Nici o problema, mi-a dat, ii dau inapoi.Problema e cum ii dau inapoi.

Contul meu principal e la BCR. Acolo am si internet banking, se invart toate sumele mari de bani, acolo sunt economiile, etc. Creditul in euro este la CEC Bank (oferta, promo, evaluare gratuita, fara comision de analiza, chichitze din astea care te castiga). In fiecare luna trebuie sa decartez o suma de bani catre CEC, in euro. Bun, prima luna am pierdut 3 ore sa ajung la o banca (asta dupa ce mai pierdusem o ora dimineata sa aflu ca CEC are sistemul informatic cazut) si sa incerc sa platesc rata. Ca sa platesc rata, trebuie sa ma duc cu lei, sa ii schimb la casa de schimb valutar, sa ma duc la banca si sa ii dau. Sau pot sa ma duc direct cu euro, dar de unde avem noi euro aici? (da chiar, curvele iau banii in euro sau in lei?)

CEC nu iti permite transferul din lei in euro.

Dupa 3 ore de spume intr-un CEC aglomerat si fara aer conditionat, ma duc la o consiliera din aia sa ii cer sa-mi activeze internet banking, ca sa pot sa-mi mut singur banii din contul de lei in contul de euro, cand am nevoie, ce am nevoie si asa mai departe, fara sa ma mai duc la banca.

STUPOARE! NU se poate. Aparent prostia asta de a schimba banii dintr-o valuta in alta, implica semnarea unei hartii la banca. Adica impune 3 ore pierdute ca individul sa se duca personal la CEC. Stiu ca vi se pare stupid, mie asa mi-a zis tanti de la CEC Aviatei. Daca cineva din centrala zice ca nu e asa, va recomand sa le dati afara pe toate, ca si asa au salarii inutile.

BCR are comisioane uriase

Bun, chestia asta cu mutatul banilor dintr-un cont intr-altul se poate face la BCR. La astia e si mai simplu. Intri in internet banking, iti deschizi cate conturi vrei, in ce valute vrei si in 30 – 45 de secunde reusesti sa iti muti banii prin ele fara comision, fara probleme. Ma gandesc acum sa ma joc pe piata valutara, mutand banii din lei in euro si asa mai departe, castigand la curs. Alex se poate sa fac asta nu?

Si cum tot mi-am mutat banii din lei in euro, fara sa ma duc la banca si fara sa platesc si comision, hai sa-mi platesc si pe internet creditul. Si dau sa fac ordin de plata. Inital ma lovesc de asta:

Deci, avem asa comision garantat platitor de 15 euro, pe langa asta comision de plata externa – adica in alta banca, de 7,5 euro.  Ma gandeam ca ba, comisionul garantat platitor e o data. Ca sa stie banca ca dobitocu plateste si el. Si uite cum pentru o tranzactie de 30 de euro, eu platesc pe langa aia 30, 22.5 euro comisioane.

 

 

Ba, voi sunteti normali la cap? Pentru cine naiba aveti comisioanele astea?

Apropo, banca nu cumva e obligata sa anunte clientul ca si-a schimbat dobanda respectiv rata INAINTE de scadenta?

Cardul de la ING mi l-am uitat anul trecut la Cluj si n-am mai avut nici un chef sa ii fac ceva, iar despre Transilvania veti mai citi, ca au chef sa se afiseze negativ in social-media.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

18 thoughts on “Cum mai fura bancile? Peste 100 de lei comision la orice tranzactie

 1. @ marius daca desinatarul trimite banii cu instructiunea SHA ar trebui sa nu platesti nimic…asa e in lumea civilizata , se foloseste SEPA
  pana se adopta si in Romania mai dureaza

 2. Extraordinar, transferurile in euro au comision maricel, ce descoperire …
  Mai ramane sa dezvalui si faptul ca ratele contin dobanda (pe langa principal) si gata seria de dezvaluri cutremuratoare din domeniul bancar. :))
  Ma rog, ar mai fi si comisionul de 0.2% la bancomat, dar asta deja e pentru cunoscatori, nu poate fi dezvaluit asa cu una cu doua, ar fi socul prea puternic pentru cititori. :))

 3. Am si eu un cont la BCR in lei si ma minunez cand scot de la alte bancomate. Cea mai tare a fost cand am vrut sa scot in jur de 900 lei de pe card, si aveam in jur de 100 lei, tocmai ce vad in loc de bani, banala chitata “fonduri insuficiente”. Deci comisionul era de peste 100 lei.

 4. Am 3(trei)depozite in lei la BCR si desi sunt cu capitalizare de dobanda( conform contracte),mare imi este mirarea cand vad ca mi se percep cam la 2 luni ,comisioane in suma de 43,51 lei pe un cont curent.Oare ptr.ce??!! Eu mi-am deschis depozit la termen in 2008, le-am dat lor “imprumut” cum s-ar zice,ei se joaca cu banii mei ,rotindu-i de n+1 ori la alti clienti carora le iau dobanda mai mare decat imi dau mie, din care mai scadem si comisioanele ascunse pe care le percep ,fara stirea si fara acordul meu.In halul acesta,intr-un an de zile nu cred ca cistig dobanda cite comisioane trebuie sa platesc.Eu nu am nevoie de cont curent,nu fac incasari si plati,am doar depozite la termen.La Banca Transilvania nu se intampla asa ceva;nu am cont curent,nu se percep comisioane iar la termen se retine impozitul pe venituri din dobanzi ( impozit cu retinere la sursa) iar diferenta de dobanda se capitalizeaza.
  Normal si corect,nu??
  Trebuie sa-mi retrag urgent banii de la aceasta BCR si eventual sa fac si o reclamatie la Protectia consumatorului!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: