home de pe net Cum imi schimb adresa IP?

Cum imi schimb adresa IP?

Ti se schimba adresa de net, te muti cu calculatorul de la munca acasa si invers, ai un laptop si te duci la un prieten si trebuie sa schimbi IP-ul la calculator iata ce trebuie sa faci. Cum schimb adresa IP de la calculator.

Click pe start, Control Panel, network connections, ca in poza asta [link poza]. S-a deschis pagina de network connections, click dreapta pe conexiunea adaptorului de retea, ceva de genu click dreapta pe local area connection, apoi selectam propietati (properties). Dupa care dublu click pe Internet Protocol (TCP/IP), se deschide o noua fereastra unde se intampla modificarile si setarile de rigoare.

Click pe imagine pentru a mari. Acuma, daca ai IP alocat automat de catre furnizorul de net (DHCP), atunci poti sa lasi bifate imaginile asa cum sunt in poza. In cazul in care nu ai IP alocat automat de catre furnizorul de net si il ai notat pe o hartie trebuie sa bifezi use the following IP address si use the following DNS address. Iar la IP address pui adresa ip, apoi pui netmask-ul retelei, iar apoi gateway-ul. DNS-urile sunt obligatorii pentru ca ele iti traduc adresa web internet in IP si invers pentru a putea facilita comunicarea.

Ultimul pas e OK, OK si verificam ca functioneaza conexiunea. Daca nu functioneaza, repetam pasii de mai sus si verificam ca am introdus datele corespunzator.

Pentru cei cu windows  Vista setarile se vad in poza de mai jos, pentru a ajunge acolo se urmeaza aceiasi pasi: start, settings, control pannel, network connections [ Link poza ]

134 thoughts on “Cum imi schimb adresa IP?

  1. Mda.. Problema e ca nu mai sunt valabile imaginile , incearca sa editezi cu niste imagini valabile sa ne dam si noi seama ce e de facut .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.