home to blog Cum faci racoare vara in casa

Cum faci racoare vara in casa

E vara afara si deja nu mai suporti caldura. Vrei sa iti faci racoare in casa, iar aerul conditionat nu face fata. Pe langa aerul conditionat, geamurile nu pot sta deschise pentru ca intra tantarii in casa, chiar daca sunt plase de tantari. Si vrei racoare.

Mi-am luat de la Praktiker aceste jaluzele thermo. Asa se cheama, le gasiti la raionul de jaluzele in partea din dreapta. Au doua culori. Una argintie, externa si culoarea pe care o doriti pe interior.

Pentru ca nu mi-a dat prin cap sa imi masor inainte geamurile sa vad ce distanta e de colo, colo, mi-a iesit imaginea asta. Adica jaluzelele nu sunt cat geamul, mai scapa lumina printre ele, ceea ce mie imi place. Dar nu mai scapa deloc caldura. Daca geamul acela care e indreptat spre sud, primea lumina toata ziua si era cea mai fierbinte camera din casa, acum la jumatate de ora dupa ce am tras jaluzelele a devenit cel mai racoros loc din casa. Si nu racoros, chiar rece. Adica se simte.

Jaluzelele termo sunt o investitie, dar eu zic ca merita. O data pentru ca nu le schimbi maine, a doua oara pentru ca le vad moderne si nu la fel ca perdelele pe care le avem, iar daca vreti  sa le schimbati setup-ul e deja facut. Eu am ales sa mi le prind in rigips-ul de deasupra si nu in termopan sau sa le lipesc de termopan cum vin ele.

O alta solutie de racoare vara ar fi termopanele care reflecta caldura afara, dar astea sunt scumpe.
Sau draperiile, dar acestea sunt grele si cred ca la fel de scumpe.

 

Later: la cererea publicului, astea sunt jaluzelele. Oricum sunt singurele din magazin.

 

Altfel, poti sa iti iei un aparat de aer conditionat. 

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

19 thoughts on “Cum faci racoare vara in casa

   1. Nu am gasit mai nimic in Pratiker ,azi am fost,cum fac sa cumper un model exact si pe comanda dimensiuni ?

   2. La Dedeman am gasit , sunt bune ,dar nu racetse in camera nici macra 2 grade,face umbra, scumpa umbra 200 ron ,dar cum zici tu ca scade cu 5-10 grade,scade pe dracu sa ma ia :)))

   1. ceva nu da la socoteala… era cea mai calduroasa camera si ai izolat-o suplimentar fata de termopane… cum de a devenit cea mai racoroasa? ca doar jaluzelele alea n-au racorit aerul cald care era deja in camera…

   2. camera e oricum izolata termic pe baza de polistiler si vata de sticla, geamurile erau singura sursa de caldura. eliminata sursa asta n-a mai avut pe unde sa intre caldura, s-a calmat situatia.

    Si really, din cea mai fierbinte camera din casa, a devenit cea mai racoroasa.

 1. Cel mai eficient e cu folie de aluminiu pusa pe interior, pe geam, treaba e ca face intuneric bezna in camera. Scade temperatura cu 3-4 grade in medie…

 2. Din ce material sunt facute? 😀 Eu stiu ca nu sunt sanatoase. Acel material in combinatie cu soarele .. Cu atat mai putin folia de aluminiu. Prefer sa fie soare in casa, cald.. si un simplu ventilator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: