home to blog Cum cauta romanii pe google?

Cum cauta romanii pe google?

Mai spun o data poate s-a uitat, internetul romanesc e total atipic fata de internetul extern. Romania e total atipica in comportamentul si traficul pe internet fata de celelalte tari. Daca in restul europei peak-ul de vizitatori pe siteuri se intampla in pauza de masa intre orele 12 – 14, in Romania chestia asta se intampla intre 9 – 11, atunci cand nu e o pauza de masa.

In Romania se face foarte mult SEO SPAM. Asta o stim vazand toate siturile pe care ajungem si nu gasim ce cautam, iar paginile alea apar primele in cautari pe google. Cu ocazia asta in seara asta mie mi-a atras atentia cautarea asta. Cineva a cautat ceva si a ajuns la mine pe site, desi eu sunt foarte jos in lista aia de raspunsuri. Drept urmare urmeaza intrebarea…

[poll=13]

20 thoughts on “Cum cauta romanii pe google?

 1. dupa cautare, am sub fiecare link, textul partial in care imi gaseste cuvintele cheie dupa care mi-am facut cautarea. Eu ma uit dupa textul acela sa vad daca mi-s cuvintele in contextul in care trebuie. Optiunea asta nu ai pus-o la intrebari 🙂

  Si normal ca dimineata cauta romanii, ca la noi atunci se bea cafelutza si se citesc ziarele, inainte sa incepi ziua 🙂

 2. Se poate si un pic de gri pe langa alb si negru? Serviti azi? 🙂 Sunt multi ca nu stiu sa-si zica adresa de mail, d-apoi sa caute pe google. Da! Trebuie sa stii sa cauti si sa stii sa filtrezi rapid rezultatele doar din descriere. Gasesc in general cam tot ce ma intereseaza, dar nu mereu din primul rezultat, si nici nu am pretentia asta.

 3. Nu, întrebarea ta e dacă oamenii dau click pe primul rezultat sau nu dau pe niciunul că nu găsesc nimic din ceea ce caută. Ce rezultat ştiinţific vrei să obţii de aici?

  Când pui întrebările cum trebuie se prea poate să primeşti un răspuns cum trebuie. Când nu, nu. În fine, îmi dau seama de inutilitatea răspunsului meu de mai sus. What a waste…

 4. @Darius cel Tulbure si eu am avut acelasi feeling cand am votat … Nu se potrivea de nici o culoare … Intrebarea ar putea fi ok daca ar fi avut mai multe “raspunsuri”

 5. de la Shatyr: Salut, tocmai am lucrat un scurt-metraj pe care as vrea sa-l vizualizezi si sa-l intelegi. Daca esti de acord cu mesajul exprimat in film, ajuta-ma sa-l promovez ca toata lumea sa inteleaga ca nu trebuie facut nimic ! Si nu, nu e ironic, chiar nu trebuie facut NIMIC !
  http://uk.youtube.com/watch?v=MRfyyTn_l8Y
  Fie ca il trimiti la toata lista sau ca il pui pe blog, ma poti ajuta, pe mine, Consumatorul. Iti multumesc.

 6. Ai omis cea mai comuna varianta. De obicei, cele mai bune (necesare)rezultate apar pe prima pagina a google-search. Totusi, de obicei primele 1-2 rezultate sunt ale paginilor a caror indexare in google este foarte bine facuta si, uneori, prea putin relevanta pentru ceea ce cauti. Urmatoarele rezultate (dupa primele 2-3) sunt de obicei cele scontate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: