home to blog Cum calmam traficul in Bucuresti?

Cum calmam traficul in Bucuresti?

Imi povestea un prieten ce a patit el in Germania. Beat fiind a incercat sa intre la un prieten in casa, din pacate nu a nimerit si usa prietenului, deci incerca cheia la o alta usa. S-a intamplat ca in 5 minute sa auda sirene de politie pe strada, politie alertata de vecini.

La noi ar putea prinde bine chestia asta. Ar putea prinde foarte bine  si n-ar fi nevoie de o investitie prea mare, ar fi nevoie ca lumea sa isi faca treaba. Scenariul suna cam asa.

Vodafone sau Orange, sau oricine – petrom, fac o campanie impreuna cu Politia Romana. Si in campania asta se ofera un numar de telefon, sa zicem 0722-pol-buc pentru Bucuresti. La  numarul asta de telefon oricine sa trimita SMS / MMS  ca sa semnaleze vreun delict.  Care credeti ca ar fi rezultatul?

Eu zic ca in prima zi peste 5.000 de SMS-uri, se va bloca serviciul, politia va fi in alerta. A doua zi se vor fi dat deja 1.500 de amenzi pentru delicte si alte 3.500 de amenzi pentru apeluri false. Adica avem numarul de telefon, avem proba SMS / MMS-ului, hai sa o rezolvam.

Si atunci cuvintele alea bun simt si responsabilitate ar mai parea greu de realizat?

12 thoughts on “Cum calmam traficul in Bucuresti?

 1. Eu sincer nu cred ca ar merge. De exemplu daca eu vad ca unul ia poseta la o domnisioara trimit sms, si bineinteles ala a fagit demult, ii zic domnule politist nu stiu s-a dus in colo…ce rezolv 😐 ? ca oricum persoana in cauza facea sesizare

 2. Ji o linie de dedicatii muzicale pt Garcea…
  De la Veronel pentru Garcea Capsuna melodia Vine politiaaaa!
  :))

 3. @piticu-mie mi se pare ok ideea. Chiar ieri dimineata pe la un 07:20 am trecut pe langa o masina parcata cu geamul spart. N-am facut nimic, ma grabeam sa prind metroul de si 26 de la Obor. Am trecut pe langa si am mers mai departe. Daca exista numarul ala,faceam frumos o poza la numar masinii si dadeam un MMS sau sunam sa anunte proprietarul ca i s-a spart masina.

 4. se pare ca nu ai auzit de numarul unic 112.pe acelasi principiu functioneazza si asta.daca vezi pe cineva ca furi dai telefon si anunti.dar …noi din pcate sunam la numerele astea decat daca avem noi o problema

 5. sa mori tu ca daca suni la 112 se intampla ceva dupa ce ai vazut pe unu ca fura un telefon …

  hai frate mie mi-au spart masina am sunat la 112 si nu s-a intamplat nimic ce dracu?

 6. cum ziceam si in primul comentariu … crezi ca daca se infiinteaza alt serviciu sunt alti oameni ? get real ! o sa mai plece niste bani de la buget si tot noi o sa-i platim … poate daca faci un serviciu pe baza de spaga sa reusesti ceva in tara asta !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: