home to blog Cum a inceput de fapt revolutia

Cum a inceput de fapt revolutia

Ultima revolta a egiptenilor imi amintesc ca  a fost cu vreo 3.000 de ani inaintea erei noastre. Pe vremea cand niste unii se saturasera sa construiasca piramide si au cerut o marire de salariu. A mai fost o revolta mica putin inaintea lui Moise cand s-au dus evreii acolo, dar si aia a trecut repede. In schimb egiptenii se lauda cu unele din cele mai stabile si longevive conduceri, de la faraoni, la sistem, iar acum la Mubarak.

Ei asa stiu sa se conduca, oameni puternici, mult timp la conducere, reguli stricte. De fapt asa se autoconduce toata lumea araba. Iar faptul ca regulile astea se respecta e una din cele mai misto chestii intalnite de mine pana acum.

Partea nasoala e ca in 2011 o revolutie poate incepe asa:

Si pentru ca toata chestia asta e comerciala, pe langa luptele din Egipt si imaginile cu fuga turistilor de acolo, pe toate posturile straine de stiri sunt reclame la celelalte tari arabe de la Emiratele Arabe, pana la Dubai si Quatar, locuri marcate ca sigure in zona aceea.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

11 thoughts on “Cum a inceput de fapt revolutia

  1. :)) sunteti in eroare , domnule . cei care construiau piramidele erau mesteri angajati pentru asta , nu indivizi din popor , cum ati fost indoctrinat cu istoria in epoca comunista . aveau chiar si privilegii .

  2. Ar fi pacat sa nu mentionam o revolta de mai mare amploare, cea de acum 5000 de ani, cand Ra a fost inlaturat iar Poarta Stelara din Egipt a fost ingropata.
    🙂

  3. E vai de Mubarak asta .. cred ca pana la urma va pleca cand vor escalada violentele. Nu este exclus sa-si fi bagat coada si cateva servicii de spionaj straine. Cine stie ce interese mai sunt prin zona aia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.