home to blog Cultura si civilizatie

Cultura si civilizatie

Ce vedeti in pozele de mai sus?

In Praga fatadele cladirilor sunt date cu vopsea lavabila. Aceste fatade sunt spalate regulat, astfel incat toate cladirile arata a fi noi si foarte curate.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

8 thoughts on “Cultura si civilizatie

  1. Centrul Vechi al Bucurestiului ai putea aduce un numar destul de mare de vizitatori DACA ar incepe cineva sa il ingrijeasca. Clar! Insa nimeni nu ii da atentie!
    Cehii sunt destepti- au stiut ce sa faca- in primul rand pastrarea cladirilor vechi, a traditiilor inseamna civilizatie, respectul fata de valoare, nu ridicarea cladirilor de sticla pe Lipscani ne baga in trend.

  2. Am citit la Arhi. Pana sa vedem asta in Romania trebuie sa mai fie ceva apa adusa de undeva , ceva furtun cu imprumut , dar chiar si atunci tot se mai gaseste lipsa sa nu se faca asa ceva si la noi.

  3. Nu numai ca sunt spalate regulat, dar proprietarii sunt obligati sa zugraveasca fatadele cladirilor la 2 sau 3 ani, iar primaria contribuie cu ceva de genul 20% din costul lucrarii.

  4. am fost la cehi in ’85, erau si ei in acelasi “bloc” ca si noi; dar am ramas masca de diferentele de civilizatie dintre noi si ei; erau mult inaintea noastra, chiar si atunci, din toate punctele de vedere; imi imaginez cum e acum; apoi, n-o sa-i ajungem din urma nici pe ei, da’ nici pe altii…never,ever!

  5. Interesanta ideea cu varuitul si spalatul cladirilor.Imi aduc aminte ca am vazut in Braila un sat in care toate casele si gardurile sunt varuite si vopsite cu alb iar oamenii traiesc din cultivarea si valorificarea usturoiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.