home to blog Culorile gradinii in peisajul romanesc 1850 – 1955

Culorile gradinii in peisajul romanesc 1850 – 1955

Desi biletul pe care astia mi l-au dat la intrare era despre atlceva, si asta am vazut abia acum, cand m-am uitat la poze, expozitia gazduita zilele acestea de Muzeul National de Arta ( in spatele lui sala palatului ), e una de exceptie.

Picturi frumoase, dar, din punctul meu de vedere,  aranjate aiurea in sala muzeului.

Nu pot sa va spun cine, ce, cum sunt pictorii prezenti acolo, pentru ca nu am stat sa notez, si nici n-am putut sa fac poze. As fi putut face, dar n-am vrut sa ma complic.

Cert e ca e frumos, si ca merita sa mergeti sa vedeti cum se gandea acum aproape 100 de ani si care erau felurile in care se putea reprezenta imaginea zilnica.

Daca acum, avem telefoane mobile cu camere foto performante si internet si calculatoare, atunci existau panze, mult timp liber … cateva ziare, si cafenele unde ne intalneam si ne vedeam cu renumitii artisti ai vremii.

Asa ca pentru a lasa deoparte fitzele din barurile din oras, si pentru a lasa deoparte ideea intalnirii unei vedete pe strada, puteti vizita aceasta expozitie si sa va intalniti cu toti cei ce au fost un pic inaintea noastra.

Important e sa intelegeti cum si de ce gandeau ei astfel.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

One thought on “Culorile gradinii in peisajul romanesc 1850 – 1955

  1. As indrazni sa spun ca acum 100 de ani oamenii aveau secretul vietii linistite. O panza nastea o viata printr-un zambet.

    Opera aveti,mai, la Bucuresti? Faina e piesa de balet” Spargatorul de nuci” la Tm . La voi? 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: