home to blog Cu IT-isti…

Cu IT-isti…

Intrebare scurta, oare it-istii cat de mult muncesc ca sa fie cele mai nesimtite si nesuferite fiinte de pe planeta?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

21 thoughts on “Cu IT-isti…

 1. @Florin: Pentru ca nu ai inteles din prima, “IT-ist” e o notiune la fel de generala ca si “roman”. Ca sa fiu si mai pe intelesul tau, nu toti romanii (de exemplu “ma-ta”, “tac-tu” etc.) sunt nesuferiti, asa cum nici toti IT-istii nu sunt nesuferiti.

 2. poate scrii candva ce intelegeti voi in Romania ca fiind IT-ist, ca tot stau si ma intreb de multa vreme la cine/ce anume va referiti. Prin vest, IT-istii sunt profesionistii (cu studii aferente, universitare, in domeniu!) ce lucreaza in high-tech (software development, computer hardware, electronics), nu orice coate-goale care pune si el mana pe un calculator, face trei instalari de programe si isi inchipuie ca e specializat de-acum in ceva 😉

 3. Sînt. Mai ales cînd îi chemi că ai descărcat şi tu nişte manele de pe un CD de la un preten, ai luat un mic virus şi IT-istul vine înjurînd că trebuie să-ţi formateze hard-ul. Ce o ţară întreagă ascultă manele şi sînt cîţiva deştepţi cărora nu le plac şi atunci îţi fac scandal. Şi unde sînt multe fire se produc şi încurcături. D’aia sînt IT-işti : să le descurce ei.

 4. Majoritatea IT-istilor sunt nesuferiti atunci si numai atunci cand userul se da destept si nu-i sau minte. Ca de exemplu: ati verificat daca e bagat cablul de retea?

  “Daaaaaaa, sigur! De 3 ori inca! Si l-am scos si l-am bagat la loc de inca 11 ori. ”

  Mergi la respectivul/respectiva la birou si… stupoare… capatul cablului de retea atarna pe undeva prin cosul de gunoi de sub masa alaturi de paharele de unica folosinta cu urme de cafea.

 5. Cand ai de-a face cu 1000 de oameni zilnic, din care 970 sunt tarzi, 29 au bun simtz iar unul are nevoie doar de o parola de admin ca-si face singur treaba … nu te simti ofuscat esti aruncat by default in grupul celor 970 🙂

 6. In fiecare seara la “prietenul” meu Jack, care imi lasa o privire tulbure si aprofundez relatia dintre mine si “el”, povestesc definitii si caut in “arhiva” informatii in ceea ce priveste administrarea serverelor, aceste informatii sunt concrete si confirmarea finala o am de la partenerul meu de pahar – mentorul meu, supervisorul meu, administratorul firmei la care muncesc 🙂
  Suntem disponibili la orice ora, din zi sau noapte. Suntem responsabili ptr orice “neprevazut” care poate sa apara peste noapte. Dar facem tot ceea ce facem cu placere, mai ales acest lucru fiind motivat si de faptul ca lucram intr-o companie multi-nationala cu standarde europene, mediu placut, companie ce-si permite sa cumpere licente ptr orice angajat nou si sa ofere training in orice domeniu, care ii aduce beneficii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.