home to blog Cu hard-disk-uri

Cu hard-disk-uri

Aseara ma gandeam cum ar fi sa renunt eu la cele 4 diskuri de 250GB de pe calculatorul de acasa, plus hardul de sistem si sa iau 2 bucati de 1 TB, ca cica as rearanja chestiile mai bine.

In schimb ma uit la trilu ca si-a furat-o de la diskurile de 1 TB exact asa cum ma asteptam eu ca se va intampla. Si diskurile de 500 GB  au avut aceleasi probleme la inceputuri.

Si ma gandesc acum, sa mai astept, sa incerc? PS, pentru pasionati, NU vreau sa folosesc RAID 😛

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

17 thoughts on “Cu hard-disk-uri

 1. Cea mai buna solutie la ora asta 640 GB Samsung, Serial ATA2, 7200rpm, 16MB – cu cel mai bun raport pret/GB, le gasesti cam la 270 RON.

  Solutia mea 4 hdd-uri in calculatorul meu de lucru, am fost tentat sa imi fac NAS… dar momentan nu ma incanta idea sa am alt sistem pornit non-stop ca si asa sta asta deschis 24/7/365. O placa de baza serioasa si o sursa si mai serioasa cu eficienta mare (>85%)… cu calculatorul pus pe setari de powersave hdd-urile se opresc la 15 minute daca nu sunt folosite… din paternul meu de folosinta singurul moment cand pornesc toate e cand pornesc sistemul, apoi se opresc pe rand in functie de folosinta. Vitesa de scriere intre hdd-uri este undeva la 70MB/s in windows xp pro. In vista/xp64 viteaza e mult mai mica.

  Daca vrei mai multe detalii poti sa ma contactezi pe adresa de e-mail.

  PS: NAS-ul chiar si cu networking la nivel de gigabit nu e prea rapid. Soltutiile inhouse sunt mult mai rapide decat solutiile dedicate. Iti spun din experienta.

 2. La banii care ies din publicitate .. sincer, ma mir cum de “Gasca Trilu” nu au un hosting pe masura ( raid, solutii extreme )

 3. Nu am mai raspuns pe crocodilu.ro la intrebarea ta, o fac aici, cu intirziere.

  Disk-urile sunt Western Digital Enterprise (ABYS), S-ATA II, 3.0 Gbps, PMR. Montate intr-un volum RAID5 cu 4 diskuri (3 data + 1 parity) + 1 hot-spare, volum total roughly 3TiB, in ext3. Acces la diskuri prin AOE (ATA over Ethernet) sau iSCSI, LAN privat, GbE, switchuri redundante. Toate astea hostate in datacenter, nexam probleme temperatura constant sub 15 de grade Celsius, prize cu pamantare, surse de tensiune redundante la shelf-ul in care erau montate diskurile. Ce mai, totul ca la carte. Pentru continuare, am scris pe crocodilu.ro.

  Ah, am incercat sa punem niste Seagate de 1TiB, 10K rpm, tot S-ATA II, tot Perpendicular Magnetic Recording freaking technology. Dupa 14 ore de functionare, a puscat un disk 😀

  O sa lasam balta diskurile de 1TiB, sa faca altii experimente si teste ca noi ne-am saturat. Trecem la bunele diskuri de 750GiB, na, pierdem la capacitate dar avem sanse mai mari sa dormim linistiti !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: