home to blog Cu cat se maresc de fapt preturile

Cu cat se maresc de fapt preturile

M-ati atacat inainte de marirea preturilor ca nu am dreptate ca preturile se vor mari doar cu 5% pentru ca doar cu atat creste TVA-ul. Da, aveti dreptate, dar TVA-ul asta creste la oricare din firmele care plimba produsul brut pana la consumator si se adauga de fiecare data. Tot n-am dreptate?

Sa luam de exemplu pachetul de tigari Kent. Inainte de scumpire era 9.90 lei, 10 lei sa zicem ca nu dadea nici un vanzator 10 bani rest. Acum, dupa marirea TVA-ului, pachetul de tigari a ajuns 11 lei, ma rog 10.90 lei pentru ca iarasi nu da nici un vanzator restul de 10 bani la pachet.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

17 thoughts on “Cu cat se maresc de fapt preturile

 1. @Radu – Dragul meu, daca ai citi cu atentie ce am scris pe acolo, ai vedea ca am zis ce ar fi NATURAL dar si ce este mai PROBABIL sa se intample – din motive de SPECULA.

  Problema pe care o am cu afirmatiile lui Piticu este ca el face un “calcul economic” total gresit, din lipsa intelegerii conceptului de TVA. Pur si simplu m-am saturat de “pensionarii” care nu inteleg fluxul TVAului si care au umplut magazinele in ultimele zile “ca de maine se dubleaza preturile!!”.
  Dar sa vad asta si la un tanar de varsta mea ma supara!

  Deductibilitatea TVAului intr-o firma este foarte simpla. Recuperarea de TVA e greoaie, dar de obicei nu se ajunge la asta decat in cazuri extreme.

  Iar retailerii mari…va asigur ca nu aveti de ce sa-i plangeti, au adaosuri comerciale si profituri enorme si in niciun caz nu au de ce sa faca concedieri.

 2. Mda, numai pareristi. Bre piticule, tu cred ca ai fumat ceva iarba africana pe acolo.

  Eu chiar n-am observat o crestere a preturilor decat cu maxim 4.02 procente. Mai mult de atat nu am vazut. Eu cred ca tu vorbesti pe nas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.