home to blog Crontab

Crontab

Pe la ora 3 dimineata serverul meu executa niste procese din cron. Procese de administrare, adica trimite mailuri cu logurile zilei, erori si asa mai departe, in timp ce cron-ul este serviciul ce se ocupa de efectuarea unor procese la un moment dat, echivalentul in linux al Scheduled Tasks din windows.

De vreo cateva nopti, la fix ora 3, pentru ca atunci incep stirile la televizor … televizorul meu se stinge, neoanele se sting … becurile palpaie, laptopul se sesizeaza si trece in modulul de baterie. Imediat apoi isi revin toate, televizorul se aprinde, neonul palpaie, becurile lumineaza normal. Calculatorul mare nu face nimic, nu se stinge, nu se reseteaza, pentru ca are o sursa mai puternica. Ca sa intelegeti mai bine toate astea se intampla intr-o fractiune de secunda.
Suficient cat sa imi strice televizorul, suficient cat sa imi arda becuri, suficient cat sa se strice sursa de la calculator.

Hai sa zicem ca sunt caderi de tensiune la ora 3 dimineata in reteaua electrica, dar in fiecare noapte ?

13 thoughts on “Crontab

  1. dc nu-i faci fantome pe-astia de la Electrica, e nasol de banii tai, ca trebuie sa le cumperi. ia-ti UPS si pune TVu, ca sa fii sigur ca nu pierzi stirile de la 3:D sau, macar pune-l pe-o iesire de surge ca sa nu se friga. in cazul in care ai UPS adevarat (APC).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: