home to blog Cosmote achizitioneaza Zapp

Cosmote achizitioneaza Zapp

O miscare oarecum asteptata de unii de pe piata, insa venita ca sa zguduie puternic duopolul vodafone si orange existent pe piata.
Se vorbeste deci ca Zapp s-ar vinde catre Cosmote, miza afacerii fiind doar licenta 3G pe care zapp o detine. Iar la ce tarife are Cosmote s-ar putea sa vedem o miscare frumoasa si in piata de internet mobil.
Eh, acum ramane sa vedem daca Zapp ramane la estimarea afacerii de 150 de milioane de euro.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

23 thoughts on “Cosmote achizitioneaza Zapp

 1. ai frate si veri…da’ am o colega careia ii dispar subit minutele pe zapp.suna si jegosii spun ca nu e de la ei,ca vorbeste ea prea mult,ca ei “nu stie”.ce am sfatuit-o: rupe contractul!

 2. Ca n-a prins pot fi de acord . eu sunt sigur ca nu se va trece la o astfel de abordare , ci doar se va folosi reteaua existenta pentru o oferta super solida de date . dar naiba stie … eu personal n-as vrea sa existe o astfel de tranzactie … cdma-ul va prinde mai mult in Romania odata cu serialul ” Prison Break” unde toti aia au telefoane CDMA 🙂

 3. Apropo de toate scrise deja, stiati ca Romtelecom a achizitionat anul trecut 2 licente de CDMA, Cred unii stiu un pik mai multe deacta se scrie in ziare, iar mariajul OTE-TELEMOBIL va aduce viitorul nr1 in Romania la telefonie mobila, si nu numai, sa nu uitam ce va avea de vandut Viitorul NO1:
  Dolce
  Clicknet
  Romtelecom
  Voce si Date Zapp
  Voce Cosmote

  Cum vi se pare? Si-apoi sa vedem noi oferte incrucisate de toata frumusetea……….buzunarului nostru, fireste 🙂

 4. Nu ştiu cum vor face zapp şi cosmote, dar DIGI Mobil s-a lansat cu 3G şi au ajuns până în Baia Mare, unde este semnal 3G, chiar şi în locuri unde Vodafone şi orange nu au, numai vorbim de cosmote care nu are semnal unde am cu vodafone!
  În Baia Mare prima zi de la sosirea telefoanelor DIGI majoritatea abonaţilor RDS&RCS şi-au făcut abonament şi la DIGI Mobil, cât timp am stat la coadă cel puţin 20 de abonaţi şi-au făcut abonament la DIGI Mobil!

 5. un joc murdar se petrece pe piata telefoniei mobile. acum conduce cosmote cu preturile mici, era o vreme a vodafonului, era alta vreme a zap ului, si tot asa. tare mi-e ca de fapt e un joc la mica intelegere, sa conduca pe rand piata fiecare cate o perioada. dar la CALITATEA serviciilor nu umbla nici 1, oare de ce? bani disparuti din conturi, daca ii apelezi, ai de asteptat ore intregi pana te va ”prelua un angajat”, sunt prea solicitati saraci? nu cred. cred mai degraba ca e o chestiune psihologica, iti spui in sinea ta ”uite ce solicitati sunt”. FALS. faceti un pic de matematica sa vedeti realitatea. 1) totalul numerelor apelabile, se imparte la un numar de jucatori din piata, si veti vedea ca fiecaruia ii revine un numar destul de mic de utilizatori. atentie la falsi agenti. eu am abonament la cosmote, si am si cartela reancarcabila la orange (pe care nu o utilizez), si un ”agent” ma intreba de cand am abonamentul la orange, el sunandu-ma pe cosmote. il intreb de unde are numarul de cosmote, imi spue ca il are din calculator, ori in calculator se vede si de cand sunt inregistrat la ei in baza contractului. asa ca aveti grija.

 6. @ gripa,
  e de inteles tendinta paranoica a romanashului, se cauta conspiratii chiar si acolo un de nu egzista….loool. treaba se rezuma doar la cine atrage cei mai multi clienti si mai ales CE clienti atragi: cirnatzi care dau bip sau clientzi corporate, grashi si frumoshi si degraba varsatori de cash?
  Uiti ca in spatele fiecarei companii (oringi, voda, cosmo..etc) se afla actionarii (aka shareholders…) Daca tu crezi ca ei pot fi trashi pe sfoara ca sa pape pe rind un revenue de cacat din romania unde majoritatea sunt chitroshi la buzunar si daca ar putea ar comunica in 0.5 secunde o carte de telefoane)atunci inseamna ca sunt de fapt tot aceeasi oameni circa 1000 de smecheri cu piciorushele virite si in oringi, si in voda si in cosmo? Eh? )Ce zici?… cum facem cu aia de au bagat banu? cum e cu intelegerea? poate ne explici tu…
  Calitatea nu poate creste spectaculos prietene oricita matematica ai sti tu. La call-center se da afara personal si de aia stai tu si astepti prietene sa te preia un operator, aia au salarii de kk n-ai vrea sa ai leafa lor…
  deci mai cugeta si sa vedem ce iese.

 7. Catre dragii mei colegi cunoscatori..sau mai putin..:

  Pentru a lamuri putin lucrurile va pot spune ca preluarea Cosmote asupra Zapp,se va materializa pt noi abonatii de rand intrun lucru bun!”..de ce?”,poi dar in primul rand ca pe o piata pe care activeaza mai multi operatori puternici,tarifele percepute pe serviciul furnizat SCAD conform unei logici economice competitionale,deci totu ok pana aici.Apoi mai este faptul ca in mariaj intra: -seviciul de internet mobil al ZAPP(fie ca vorbim de EVDO sau 3G),care este superior ca viteza si acoperire netului mobil de la Orange sau Vodafone;
  -serviciul de voce al COSMOTE,care nu stiu cat stiti voi,dar ia mare avant datorita acoperii bune si in expansiune continua si MAI ALES datorita tarifelor mici practicate!!
  Tocmai in acest sens,ca si raspus la acest BENEFIC mariaj(pt noi clientii),concurenta(Orange si Vodafone) s-au sesizat facand apel la Instantele in competenta in a verifica riguros si in amanunt acest mariaj…preventiv si din teama ca acest mariaj le va ocupa si chiar fura o buna parte din piata de consum de telecomunicatii.Daca doriti va mai povestesc si alta data 🙂
  Un lucru mai doresc sa adaug,referitor la subiectul ridicat de un coleg care a scris mai sus ca astepti mult sa te preia un consultant de la relatii clienti;in acest sens va pot spune ca nicio companie de telefonie(si nu numai) nu isi permite financiar sa aiba cate un angajat pt fiecare abonat pe care il au ca sa ii preia apelul fix in secunda in care suna….si nu are legatura cu salariul pe care il ia(nu esste vorba ca demisioneaza ca au sal mic),ganditiva ca o companie are in medie 15-20 angajati care sa va preia voua apelurile,voua care sunteti cu sutele de mii…e logic!
  Cu speranta ca am mai limpezit macar putin lucrurile,va las!

  Cu stima,true styory 🙂 😛

 8. Am mai aflat dintr-o sursa neoficiala ca si Cosmote cu tot cu Zapp va fi cumparat in scurt timp de o alta companie…..oare de care? T-mobile ….care cucereste toata Europa, ba chiar si America….deci Cosmote nu va mai exista mult timp !!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.