home to blog Copiii din orfelinatele din România, ca la Auschwitz

Copiii din orfelinatele din România, ca la Auschwitz

M-am trezit azi la 1 … si ceasul de pe perete arata 11 si un sfert … in fine … dupa soc am pornit tv tunneru ca sa vad si eu ce s-a intamplat cat am dormit si cine a vegheat pentru somul meu, cand, ma loveste titlul de mai sus.

WTF?!

Asta stiu, ma rog, asta era acu ceva ani. Dar eu cu mana mea, sau cu piciorul meu, sau cu ochiul meu am fost prin orfelinatele de pe aici, Pitesti mai exact. Si am vazut acolo ce? Copii, care aveau nevoie de haine, care aveau nevoie de mancare, care aveau nevoie de dragoste. Dar, care aveau geamuri termopan, care aveau caldura, care aveau pereti cu faianta, gresie pe jos si loc de joaca.

M-a bucurat nespus ca am putut sa le fiu de ajutor si sa le duc ceva. Chit ca a fost in urma unei campanii publicitare, dar, totusi bugetul meu nu e foarte ridicat, e chiar pe minus de obicei. 

Totusi de unde dracu au scapat informatiile astea in the New York Times ? Cum de  unde? De la jurnalistii lui, care nu stiu unde se afla Romania, cred ca e vreun stat prin US, sau pe acolo. Si ca articolul a fost facut de undeva de pe google, fara ca cumva sa fie imagini de aici, sau lucruri de aici. Sau chestii care sunt ACUM, aici. Actuale Aici. ….

De ce ? Pentru ca asta scriu aia.

Ma, nu zic ca nu e posibil ca pe undeva sa fie vreun orfelinat al carui patron sa nu fi mancat el sau sa nu isi fi facut el vila din ceea ce trebuia sa le dea la copii. Dar, vreau sa zic ca SE FAC CHESTII.
Dar degeaba.
Pentru ca romanasii nostrii, au aflat de internet doar la nivelul de mirc, eventual messenger, sau mail pe yahoo.

Si asta e cea mai de calitate critica pe care ne-o meritam. Degeaba vine nenea ala ministru sau ce e el, la tv, si zice ca asa ceva nu e adevarat, daca cand a facut-o nu a popularizat asta, nu a publicat pe net, nu a publicat in ziare.

Normal … in cazul asta … TNYT are dreptate ….   desi informatia de pe google  era outdate.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “Copiii din orfelinatele din România, ca la Auschwitz

  1. Cred că îÅ£i aminteşti de faptul că americanii sunt mai mult decât enerveÅ£i de legile româneşti. Mai exact despre faptul că România nu mai face adopÅ£ii internaÅ£ionale. De două ori pe lună americanii fac câte un apel pe undeva pe chestia asta.

    Asta-mi pune nişte semne de întrebare. Oricum nu exclud ideea că, şi acum, copii cu dizabilităţi nu o duc prea bine în centrele de plasament.Dar având în vedere că România este monitorizată pe toate planurile în vederea integrării, nu prea cred că Executivul nu s-a interesat de acest aspect, măcar aşa…de ochii soacrei

  2. ce? vor sa ne ia copii? de ce? ca nu mai au de unde sa ia organe ?!

    aaaaaaaa … stai ca romania face copii grasuni … d-aia de 4 kile … deci d-aia … aha …

  3. si pt ca-s ieftini..dar stii…daca nu erau adoptile, eu nu as mai fi avut acu un var care sa studieze conservatorul (unde, nu spun:P)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: